Antreu de vara cu rosii, arpagic verde si busuioc violet


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Aperitive / Retete de post /



5.0 - 24 voturi



un antreu de inspiratie italiana, de la celebrele bruschette pomodoro, dar la care am adaugat un twist frantuzesc, arpagic verde (ciboulette) si busuioc violet.
feliile de bagheta rustica se lasa la cuptor pana cand se usuca putin si se rumenesc usor.
rosiile de gradina se taie cubulete , se indeparteaza partea cu seminte (daca va deranjeaza), se amesteca cu ulei de masline aromatizat cu usturoi si cimbru (daca nu aveti ulei aromatizat, frecati feliil de paine calde cu un catel de usturoi taiat). se presara sare marina, dupa gust. se ia busuiocul violet uscat si se freaca intre palme, in felul acesta se marunteste bine si se si trezesc uleiurile volatile (datorita caldurii palmelor).  merge si cu busuioc violet proaspat, dar cel uscat aduce o aroma mai subtila.
ceapa ciorii sau arpagicul verde se taie cu foarfeca deasupra salatei de rosii. mai amestecam o data si gata. 

direct pe feliile de paine. 

un antreu foarte aromat, ideal vara, ca un meniu usor si sanatos. 


pofta buna!