Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Ciorba de pui a la grec (Supa greceasca de pui cu sos de lamaie si ou)


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete pui / Supe si ciorbe /
5.0 - 24 voturi









Ciorba de pui "a la grec" este foarte gustoasa si hranitoare. Gustul original dat de aroma de lamaie da un plus de personalitate unei simple supe de pui cu legume. Sosul de ou cu lamaie ofera finete si un plus de consistenta ciorbei grecesti de pui.
Va invit sa descoperiti aceasta reteta originala greceasca. Si daca omiteti sa adaugati orezul (asa cum am facut eu), nu trebuie sa va temeti in privinta siluetei, deoarece ciorba de pui a la grec devine foarte lejera si dietetica.

Ingrediente:
-4 pulpe de pui
-un pachet de inimi de pui
-o cana de orez (eu am omis-o)
-1-2 morcovi
-o radacina de telina
-o tulpina de telina cu frunze
-o legatura mare de patrunjel
-3 cepe potrivite
-2 ardei grasi colorati (nu erau in reteta originala, dar i-am adaugat in locul orezului)
-2 oua
-o lamaie mare
-smantana lichida(optional)
-o frunza de dafin


Puneti apa la fiert cu frunza de dafin (va da un incredibil gust mediteraneean ciorbei grecesti), adaugati pulpele de pui spalate bine, spumati si apoi adaugati cepele intregi, bine curatate si spalate.


Fierbeti tot timpul la foc mare, spumati daca mai apare spuma si de la legume.
Tocati morcovul si telina si adaugati-le in supa.


Tocati tulpina de telina si adaugati-o si pe ea.


Dupa cateva minute, adaugati inimile de pui.


Tocati ardeiul si adaugati-l peste celelalte legume. Daca doriti sa adaugati orez, acum e momentul sa-l adaugati (dupa ce l-ati spalat de cateva ori si l-ati scurs). Timpul de fierbere pentru orez e de 10 minute, cam atat mai dureaza pana e gata ciorba.


Cand vedeti ca a fiert foarte bine carnea (se vede cum se desprinde de pe os), reduceti focul, scoateti carnea si ceapa din supa. Ceapa o puteti arunca.


In supa care fierbe la foc mic adaugati frunzele de telina tocate fin.


Scoateti carnea de pe oase si taiati-o in bucati mici.


Adaugati carnea in supa.
Bateti ouale si adaugati sucul de lamaie.


Opriti focul sau reduceti-l la minim si adaugati cate un polonic de supa in compozitia de oua cu lamaie, amestecand treptat, pana cand devine si ea fierbinte.


Apoi o varsati in oala cu ciorba, amestecati pana cand se omogenizeaza bine. Gustati si potriviti de sare, piper, lamaie. Daca doriti un gust mai bogat, adaugati si 100 ml smantana lichida si mai fierbeti la foc foarte mic inca 2 -3 minute.


Tocati patrunjelul si adaugati-l peste ciorba cand e deja gata si focul e oprit.


Se serveste fierbinte, cu ardei iute. Grecii o servesc cu paine proaspata, abia scoasa din cuptor. Delicioasa!


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Pui cu mozzarella si sos de ciuperci
Pui cu mozzarella si sos de ciuperc...
Pui picant in sos de usturoi
Pui picant in sos de usturoi

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro