Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Friptura de vita la grill cu ciuperci si dovlecei


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Feluri principale / Retete frantuzesti / Retete craciun /
5.0 - 24 voturi









Gratarul de vita pune probleme multor persoane, de aceea multi il evita, de teama sa nu iasa prea uscat sau fad.
Astazi vom face un mix grill cu muschi de vita, felii de ciuperci champignon si dovlecei, plin de suculenta si savoare, pe care il vom servi cu sosuri tartar si barbeque, preparate in casa.
Vita este cu adevarat o delicatesa, daca este preparata corect. In primul rand, va trebuie carne de buna calitate, deci alegeti cele mai bune fripturi de vita, nu va zgarciti la calitate, mai bine mai putin decat mai prost.
Apoi le spalati, se stergeti cu un servet de bucatarie si le marinati. Marinata este secretul unei fripturi uniform aromatizate. Se amesteca putin ulei de masline cu paprika afumata ( da un parfum foarte imbietor fripturilor), paprika iute, piper negru, plante aromatice uscate (am pus un amestec provensal), un varf de cutit de zahar brun nerafinat si putina sare marina nerafinata. Asa obtineti o marinata omogena, ca un ulei foarte colorat. Daca doriti sa experimentati, adaugati si putin suc de portocala (o lingurita) sau putin coriandru macinat.
Ungeti cu marinata fripturile , asezati-le unele peste altele si dati-le la frigider, acoperite cu folie. Se lasa la marinat de la cateva ore pana chiar si o zi.
Se scot din frigider cu o ora inainte de le pune pe gratar, ca sa nu faca soc termic.
Si acum partea cea mai simpla, dar pe care putini o stiu: tehnica grill-ului de vita. Fripturile se pun pe gratarul incins la maxim si se lasa un minut, apoi se intorc.
Nu se inteapa si nu se preseaza deloc in timpul frigerii, atfel veti scoate toate sucurile din carne si va ramane tare. 


Se mai lasa un minut si pe partea cealalta, tot la foc mare si apoi se intorc iar si se reduce focul la mediu spre minim si se lasa inca 2 minute pe fiecare parte. Acest timp este necesar pentru o frigere medie a unei fripturi de grosimea degetului. Daca friptura este mai groasa, va iesi in sange la 6 minute de frigere, deci ma i adaugati cate un minut pe fiecare parte, daca doriti sa fie medie. Testul corect este cel al presiunii digitale. Apasati cu degetul pe carne si trebuie sa o simtiti moale-elastica. Daca e prea tare, deja e prea facuta. Clasic, se serveste mediu facuta, adica roz in mijloc, asa cum va vom arata si noi.

Cand intoarceti carnea, asezati-o in unghi fata de pozitia precedenta, ca sa formeze un grilaj frumos. Scoateti fripturile intr-un vas termorezistent cu capac ca sa le pastrati la cald pana sunt gata legumele.

Ciupercile se grileaza imediat dupa friptura, ca sa ia aroma lasata de acestea. 

Dovleceii se grileaza sau se soteaza in putin ulei de masline, cu un praf de sare si putin usturoi pudra. 

Se servesc imediat, cu sos tartar maison si sos barbeque.


Este deosebit de suculenta, mediu facuta, se vede in sectiune ca este roz in mijloc. Daca doriti friptura in sange, lasati mai putin pe foc. 

Chiar si legumele arata bine:

Pofta buna! 





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro