Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Muschi de vitel cu trufe negre


Publicat: 
Categorii:  Retete vita / Feluri principale / Top fantezie / Retete frantuzesti / Retete craciun / Retete la cuptor /
5.0 - 24 voturi












Supranumite "diamantele bucatariei", trufele sunt un ingredient pretios, rar , scump si ...de neegalat. Aroma lor inconfundabila provoaca simturile, astfel incat orice reteta cu trufe este mai mult decat un preparat culinar, este o experienta senzuala si senzoriala de neuitat.
Reteta este ideala pentru un Revelion romantic, o cina aniversara sau de Valentine's day. Este o reteta premium chiar si din gama "haute cuisine". Experimentati fara teama acest "diamond cuisine". Este simplu sa stralucesti ...cand porti diamante! :)

Afrodisiace naturale, trufele in combinatie cu muschiul de vitel (bogat in Zn) creeaza un efect magic asupra celor ce le savureaza, asa ca lasati-va cuprinsi de vraja acestei cine romantice, la lumina lumanarilor. Este o reteta fascinanta, care trezeste pasiunea pentru gatit...si nu numai :)
Muschiul de vitel este considerat a fi un ingredient "premium". Carnea este perfect roz, moale, tandra, se preteaza perfect pentru o reteta deosebita, cu o coacere medie , pentru a pastra cat mai nealterat gustul sau fraged. In combinatie cu trufele negre si un sos de ciuperci cu vin rosu, muschiuletul de vitel ajunge in paradisul culinar, fiind acompaniat de cele mai nobile arome.

Nu poti sa nu te simti special cand gatesti cu trufe, muschi de vitel si vin rosu...
Nu poti sa nu te simti divin atunci cand gusti aceasta eleganta reteta....
Nu poti sa nu te simti iubit si rasfatat cand ti se ofera "diamante"...
Deci, aveti grija cui oferiti aceasta reteta, pentru ca s-ar putea sa o cuceriti iremediabil ;) .

Ingrediente:
-400 gr de muschi de vitel (pentru 2 persoane)
-2-3 trufe negre
-sare (ideala este cea roz, de Himalaya, dar merge si cea clasica)
-piper negru
-un cubulet de unt
-putin ulei de masline
-pentru sosul de ciuperci:500 gr de ciuperci champignon (brune, dar merg si cele albe), un pahar de vin rosu , sare, piper, putin unt


Carnea se scoate din frigider cu aproximativ o ora inainte de preparare, ca sa ajunga la temperatura ambianta si sa nu faca soc termic la preparare. Spalati si scurgeti sau stergeti usor muschiul de vitel. Taiati-l in 2 bucati groase.


Si acum ne apropiem fascinati de "diamant":


Faceti mici incizii in muschiul de vitel si introduceti in ele felii de trufa neagra. Veti consuma o trufa cu aceasta "umplutura". Mai taiati inca o trufa in cubulete, pe care le vom folosi la sosul de ciuperci. Ultima trufa se feliaza si se foloseste la decor.



Piperati lejer carnea de vitel si lasati-o sa absoarba aromele vreo 20 de minute, la temperatura camerei. Intre timp, spalati si curatati ciupercile champignon. trebuie sa aveti totul pregatit, pentru ca, dupa ce incepem, ne vom misca repede, toti timpii sunt legati si nu exista pauze. Reteta se prepara repede, deoarece ingredientele sunt atat de valoroase, incat nu necesita decat o minima preparare si...putina magie din partea bucatarului :)
Deci, sa incepem:
Incingeti cuptorul la 80 de grade.
Puneti 2 linguri de ulei de masline la incins intr-o tigaie. Cand sfaraie, adaugati bucatile de vitel, cu partea impanata cu trufe in sus. Macinati putina sare peste bucatile de carne.


Adaugati untul si stropiti carnea cu amestecul de ulei si unt topit. Carnea nu se inteapa, nu se preseaza, se lasa in pace sa se prajeasca bine, la foc mare, astfel incat crusta rumenita sa mentina in interior toate sucurile (de aici rezulta fragezimea uimitoare). Puteti pune si un capac.


Intoarceti carnea dupa 3 minute, folosind un cleste, fara sa o intepam. Adaugati o parte din cubuletele de trufe, ca sa aromatizeze untul topit.


Observati cum e bine rumenita pe partea care a fost in contact cu tigaia si albita pe margini. Presarati iar putina sare. Se mai lasa asa inca 2 minute, stropind-o incontinuu cu sosul din tigaie.


Intoarceti iar carnea, mai lasati-o cateva secunde si apoi scoateti-o intr-un vas termorezistent. Dati tigaia deoparte.


Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu si introduceti-l la cuptor pana cand e gata si sosul.


Daca ciupercile sunt mici, le puneti intregi in sos, daca nu, le feliati. In tigaia in care a ramas sosul de la carne, adaugati ciupercile.


Amestecati bine, la foc mare. Presarati sare si piper. Adaugati inca putin unt.


Lasati ciupercile sa fiarba in sucul propriu pana cand scade la jumatate.


Adaugati vinul rosu (100 ml). Adaugati si cubuletele de trufe.


Lasati sa fiarba putin, pana se evapora alcoolul.


Opriti focul si dati tigaia deoparte.


Muschiul de vitel se scoate din cuptor, sosul pe care l-a lasat se adauga in sosul de ciuperci.
Feliati muschiul de vitel. Observati cat e de roz, fraged si imbietor...


Se serveste pe farfurii incalzite (le puteti pune in cuptor), ca sa se mentina cald preparatul. Garnitura perfecta este piure de cartofi cu trufe negre.


Adaugati ciupercile chapignon si sosul de vin.


Decorati cu felii intregi de trufe proaspete, stropiti cu sos.
Muschiul de vitel impanat cu trufe se poate servi si intreg, decorat cu felii de trufe.


Se serveste cu o salata "petite" de frunze colorate, asezonata cu o vinegreta lejera de lamaie (cautati un sortiment de salata cu frunze mov sau un degrade mov-verde). Cromatica provocatoare a salatei completeaza perfect peisajul meniului.


In final....putin vin rosu cu buchet fructat, servit elegant ,la temperatura potrivita (16-18 grade, pentru a simti perfect buchetul vinului; daca vinul e tanar, se poate servi chiar si putin mai rece).


Sa aveti o cina perfecta!
Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro