Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

"Pollo à la Rioja" ( Pui spaniol cu mazare, chorizo si sos de vin)


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete pui / Feluri principale / Retete spaniole / Retete craciun /
5.0 - 24 voturi












"Pollo à la Rioja" (sau "à la Riojana") este o reteta delicioasa, provenita din vestita regiune viticola din nordul Spaniei, cu acelasi nume. Si daca reteta vine din Rioja, unde vinurile sunt considerate o emblema, atunci aceasta mancare trebuia sa contina in mod sigur un sos de vin.
Acest fel de mancare este destul de consistent, fiind ideal pentru zilele friguroase de iarna. Aroma de vin si de chorizo aduce o savoare specifica retetei, facand-o mult mai delicioasa decat o simpla mancare de pui cu mazare.
Spiritul iberic este reprezentat prin fantezia de culori si arome, imbinarea indrazneata de condimente si diferite tipuri de carne, rezultatul fiind o mancare rustica, prietenoasa, foarte apetisanta si reconfortanta.

Ingrediente:
-5 pulpe de pui
-o bucata de jambon de porc (cam 250 gr)
-un carnat chorizo spaniol (dulce sau picant, dupa preferinte)
-o cana mare de vin alb sec
-o ceapa
-3 catei usturoi
-un ardei gras rosu
-o punga de mazare congelata sau 500 gr mazare proaspata (cum aveti)
-ulei de masline
-sare
-piper
-patrunjel
-o frunze de dafin
-boia de ardei
-un varf de cutit de pulbere de chimen (optional)
-ardei iute (optional)
-un varf de cutit de scortisoara (optional)
-o cana de apa fierbinte


Spalati si stergeti carnea de pui, condimentati-o bine si puneti-o la calit in putin ulei de masline.


Cand e frumos rumenita fiecare pulpa de pui, scoateti-le din tigaie si pastrati-le la cald.
Tocati ceapa si usturoiul in felii.


In uleiul ramas, caliti ceapa si usturoiul.


Adaugati ardeiul tocat felii si frunza de dafin, cand ceapa este translucida. Presarati sare si piper.


Amestecati bine si lasati totul la foc mediu.
Intre timp, scoateti pielita de pe chorizo.


Tocati carnatul in felii groase.


Adaugati feliile peste legumele din tigaie.


Tocati jambonul cubulete potrivite si aruncati-le si pe ele in tigaie, sa se caleasca cu celelalte ingrediente.


Dupa 2-3 minute, readuceti pulpele de pui rumenite in tigaie. Turnati vinul.


Lasati sa clocoteasca cateva minute cu vinul, sa se evapore alcoolul si apoi turnati apa fierbinte. Lichidul nu trebuie sa depaseasca nivelul carnii.


Puneti un capac si lasati sa fiarba 20-30 de minute.


Apoi luati capacul, adaugati o parte din verdeata si lasati sa fiarba pana cand scade sosul la jumatate (asta daca folositi mazare congelata; daca aveti mazare proaspata, puneti-o acum si lasati sa fiarba 15 minute, timp in care sosul scade).


Adaugati mazarea in ultimele 5 minute de fierbere (daca a fost congelata).


Amestecati bine, presarati iar cateva condimente , dupa gust.


Este gata la 5-10 minute dupa ce ati adaugat mazarea, cand sosul e redus bine.


In final, se ia tigaia de pe foc si se presara mult patrunjel tocat fin.


Se serveste fierbinte.


Acest pui spaniol cu arome divine de vin, scortisoara, dafin si chorizo este mai mult decat un rasfat intr-o zi de iarna. Este ideal pentru amatorii de mancaruri picante, cu sos de vin.
Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro