Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN  ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Pui oriental cu "'Ras el hanout"


Publicat: 
Categorii:  Retete orientale / Retete exotice /
5.0 - 24 voturi









"Ras el hanout" este un celebru amestec de mirodenii, de origine africana (Maroc). Numele inseamna "cel mai bun din magazin", Ras el hanout reprezinta produsul cel mai prestigios al fiecarui vanzator de condimente. Reteta de preparare a "ras el hanout" este tinuta secret, nici un producator nu scrie pe eticheta exact toate ingredientele folosite. Se stie ca in general se folosesc in jur de 25-27 de ingrediente, dar cele mai valoroase amestecuri au mult mai multe.
Ras el hanout se foloseste in orice mancare de origine araba: mrouzia, cous-cous, marinarea carnii de orice fel.
Ceea ce e fabulos referitor la acest mix de arome, este ca de fiecare data descoperi alta savoare, in functie de creativitatea producatorului.
Si o ultima specificare: Ras el hanout este un condiment cu proprietati afrodisiace, asa ca nu ezitati sa va serviti iubitul /iubita cu un preparat aromatizat cu "ras el hanout".
Inainte sa trecem la reteta, hai sa vedem care sunt principalele ingrediente ale unui "Ras el hanout" :
-coriandru
-curcuma
-chimen
-piper negru
-fenicul
-cardamon
-nucsoara
-scortisoara
-galangal
-ghimbir
-cuisoare
-iris
-lavanda
-muguri de trandafir de Damasc
-fructe de frasin
-pudra de cantharide
-fructe de belladona
-piper gri
-piperul calugarilor (fructele arborelui castitatii)
si multe altele...
Intrucat nu puteti sti niciodata tot ce contine acest mix, va sfatuiesc sa il folositi cu prudenta, deoarece limita dintre afrodisiac si toxic este foarte fina e bine sa ramaneti in decorul senzualului, nu sa ajungeti la spital :)

Si acum reteta:
Spalati bine bucatile de pui (am folosit pulpe) , fierbeti-le 10 minute, scurgeti-le si puneti-le intr-o tava unsa cu ulei de masline. Presarati sare peste ele. Amestecati bine bucatile de pui ca sa se distribuie uniform sarea, iar uleiul sa le acopere complet.


Presarati "ras el hanout" peste bucatile de pui. Daca doriti mai iute, presarati si boia iute si piper negru.


Dati tava la cuptor la 180 de grade, timp de o jumatate de ora.


Sunt gata cand sunt rumenite frumos. Aroma este indescriptibila, trebuie incercate!


Se servesc cu sos de iaurt si menta proaspata si garnitura de cous-cous.

O alta varianta este sa marinati carnea cateva ore. Aroma va fi si mai intensa. Daca alegeti varianta aceasta, nu mai fierbeti carnea, ci lasati-o unsa cu ulei si condimente la frigider, acoperita cu folie, cateva ore. Apoi dati la cuptor, cam o ora.
Pofta buna!







Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Salata de vinete cu nuci in stil turcesc
Salata de vinete cu nuci in stil tu...
Somon in sos de sofran
Somon in sos de sofran "Exquisite F...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro