Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Rata cu sos de coacaze rosii si tagliatelle mov frantuzesti (Rata "Rendez-vous français ")


Publicat: 
Categorii:  Retete rata / Feluri principale / Paste / Retete frantuzesti / Retete craciun / Retete la cuptor /
5.0 - 24 voturi











Preparatele din rata sunt unele dintre cele mai rafinate capodopere ale gastronomiei frantuzesti, pe care va invit sa o descoperiti odata cu aceasta reteta de sarbatoare.
Francezii stiu sa te cucereasca prin rafinamentul si bunul gust caracteristic, iar pieptul de rata pregatit dupa aceasta reteta frantuzeasca este expresia pura a talentului imbinat cu o tehnica perfecta de coacere, pentru a obtine cea mai frageda friptura de rata.
Combinatia cu sosul de coacaze rosii aduce o nota de flirt, de seductie, iar garnitura cu totul originala (paste cu aroma de coacaze negre) completeaza jocul de arome si tematica romantica a retetei.
Inainte de a va prezenta reteta, mai am de adaugat un singur lucru: pregatiti o atmosfera deosebita, care sa se ridice la nivelul acestei retete si fiti gata sa cuceriti si... sa fiti cuceriti. Odata ce veti gusta acest piept de rata, va asigur ca veti ramane fara cuvinte!

Ingrediente:
-2 piepti de rata
-lichior de afine
-150 ml vin rose
-sos de coacaze rosii (sau dulceata de coacaze )
-unt
-sare
-piper
-paste cu aroma de afine (produs frantuzesc)-400 gr
-2 catei de usturoi
-o lingurita pasta de ardei iute (optional)


Asa arata pastele mov frantuzesti.


Fierbeti pastele in apa cu sare timp de 2-3 minute. Pe pachet scrie 6 minute, dar 3 sunt suficiente. Gustati-le ca sa fiti siguri ca sunt facute.


Scurgeti pastele si treceti-le sub un jet de apa rece, apoi lasati-le sa se scurga.


Topiti o lingura de unt si adaugati pastele.


Trageti-le putin in unt, apoi adaugati 2 linguri de lichior.


Amestecati si apoi adaugati 2 linguri de sos de coacaze rosii (e ca un jeleu cu fructe, deci puteti sa puneti dulceata). Presarati sare si piper.


Amestecati si apoi transferati pastele intr-un vas termorezistent.


Dati pastele la cuptor la 100 de grade, cat sa se mentina calde pana e gata rata.
Puneti o lingura de ulei si o lingura de unt intr-o tigaie si lasati sa se topeasca untul. Aromatizati cu 2 catei de usturoi striviti.


Crestati pieptii de rata , presarati cu sare si piper si puneti-i la prajit cu pielita in jos.


Se prajeste la foc mediu spre mare. E foarte bine sa acoperiti tigaia cu un capac.


Dupa 3 minute, intoarceti carnea. Daca va doriti o friptura mai interesanta, ungeti crusta cu putina pasta de ardei iute super-picanta. Mai lasati 2 minute si intoarceti iar.


Secventa de prajire este: 3 minute pe partea cu pielita, 2 minute pe cealalta parte, apoi 2 minute iar pe partea cu pielita si inca un minut invers. Total 8-9 minute la foc mare. Veti obtine o coacere medie si o crusta superba. Daca apasati pe pieptul de rata trebuie sa fie moale-elastic.


Foarte important: nu intepati si nu presati carnea. Vreti o friptura suculenta, asa ca pastrati toate sucurile in carne.
Apoi scoateti pieptii de rata, puneti-i intr-o tava si acoperiti cu capac sau cu o folie de aluminiu. Carnea de rata continua sa se faca , chiar si inafara tigaii.



In sosul ramas turnati 150 ml vin rose. Atentie sa nu aveti focul prea mare (chiar e bine sa-l reduceti la minim) pentru ca veti adauga alcool si puteti sa flambati tigaia. Daca aveti conditiile necesare si doriti sa flambati, e foarte ok sa faceti asta, dar, daca nu, mai bine reduceti focul.


Lasati sa fiarba pana se evapora alcoolul si pana cand scade la jumatate. Apoi adaugati o lingura de lichior. Amestecati.


Adaugati 2 linguri de sos de coacaze rosii.


Apoi adaugati un varf de lingurita de pasta de ardei iute si in sos. Combinatia dulce-picant-alcoolizat va avea efecte interesante ;)


Amestecati si opriti focul.


Scoateti capacul si observati ca s-a scurs un sos din carne. Adaugati sosul de la carne peste sosul din tava.


Feliati pieptii de rata urmand crestaturile initiale.


Coacere medie inseamna ca la mijloc sa fie roz, dar sa nu curga sange.


Asezati feliile de rata peste pastele fierbinti.


Stropiti cu sos.


Aranjati cat mai elegant portiile individuale.



Stropiti iar cu sos.


Delicios, elegant, de vis!
Bucataria frantuzeasca ne arata inca o data ce inseamna "haute cuisine". Daca veti prepara aceasta rata veti un adevarat "cordon bleu" (termen utilizat pentru a flata un bucatar si a-i recunoaste valoarea).


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro