Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Rulada de curcan cu portocale confiate si lichior


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete pui / Aperitive / Top fantezie / Retete frantuzesti / Retete craciun /
5.0 - 24 voturi







VIDEO:




Rulada de curcan este prin definitie un preparat elegant, ideal pentru o masa de Revelion, dar, daca ii adaugati un decor de portocale si o aromatizati subtil cu o marinata pe baza de lichior, atunci veti crea cu adevarat senzatie in randul invitatilor.
Ideea acestei retete mi-a venit cand am cumparat carnea tocata cu care am umplut rulada. Vazand ca era deja condimentata cu portocale confiate macinate fin, nucsoara, scortioara si lichior, am decis sa ii completez aceeasi gama aromatica, ideala pentru un meniu festiv de iarna.
Rezultatul a fost peste masura asteptarilor mele, care nu erau deloc joase :)). Carnea de curcan aflata sub stratul de felii de portocale, a ramas foarte frageda, si a luat toate aromele, iar lichiorul de portocale a dat un plus de rafinament si distinctie fiecarei felii, care mai intai te imbia cu mirosul si aspectul si apoi te cucerea cu gustul deosebit.
Reteta este foarte simpla, va recomand s-o incercati la orice eveniment festiv.

Ingrediente:
-5 felii de piept de curcan
-400 gr carne tocata amestec 65% vita, 35% porc
-condimente: piper, scortisoara, nucsoara
-coji de portocale confiate
-lichior de portocale
-un ardei iute rosu mare
-ulei
-stelute de anason
-2 portocale bio


carnea tocata:


Se bat fileurile de curcan, se sareaza si se pipereaza.


Carnea tocata se amesteca cu condimentele si se mai adauga 2-3 linguri de coji de portocale confiate tocate cubulete mai mari, sa se vada in umplutura. Se adauga inca o lingurita de lichior de portocale (avea deja lichior in compozitia initiala), pentru un plus de aroma si se framanta bine. Portocalele confiate le-am facut din coji de portocale bio fierte in sirop de zahar cu suc de lamaie, scortisoara si anason stelat.
Se aseaza fileurile de curcan unul langa altul, usor suprapuse, ca sa formam o bucata mare de carne.
Se aseaza carnea tocata pe mijlocul fileurilor, deasupra se aseaza un rand de felii de coji de portocale confiate si un rand de felii de ardei iute rosu. Ardeiul iute va crea un contrast perfect cu dulceata portocalelor, deci nu il omiteti.


Rulati strans. Taiati o portocala in felii si dispuneti feliile peste rulada.


Strangeti rulada cu ata. Acum vine ultima nota de rafinament: stelutele de anason. Acestea se pun in centrul fiecarei felii de portocala. Vor aromatiza sublim intreaga rulada (si , ca sa fiu sincera cu voi, si intreaga casa :)) ).


Rulada se pune in tava , pe hartie de copt. Se prepara rapid o marinata din sucul celeilalte portocale ramase, o lingurita de lichior de portocale, o lingura de ulei de masline si putina apa. Se unge foarte bine rulada cu marinata si se coace la 160 de grade.


In timpul coacerii, ungeti la fiecare 10 minute rulada cu marinata si cu sosul pe care il lasa il tava. Este foarte importanta ungerea, previne uscarea carnii de curcan.


Este gata dupa aproximativ o ora si jumatate. Se lasa sa se raceasca in aburii din cuptor.
Se serveste calduta sau rece. Cel mai bine este rece, ca antreu. Ca o completare delicioasa, puteti sa o serviti cu sos-ganache de ciocolata si lichior de portocale, evident adaugand si cubulete fine de portocale confiate. Acest sos de ciocolata , cu arome puternice de portocale, este o surpriza placuta pentru toti cei ce vor degusta feliile reci de rulada.



Rulada de curcan cu portocale este foarte gustoasa si aspectuoasa, innobileaza orice platou de sarbatori.
Pentru mai multe detalii, va invit sa vizionati filmuletul de la inceputul prezentarii.
Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro