Supa-crema de dovlecei


Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Retete romanesti / Supe si ciorbe / Retete de post /



5.0 - 24 voturi




nu poate sa treaca vara fara aceasta delicioasa supa-crema de dovlecei! fina, savuroasa, cu crutoane sau smantana, supa-crema de dovlecei este bin-venita in orice amiaza torida de vara.
vom face azi o varianta putin mai picanta, cu parfum inedit de piper si dafin, ce completeaza perfect aromele de legume.

puneti apa la fiert, adaugati un morcov mare (sau 2 mai mici) ras, o telina mica rasa, o ceapa (poate fi lasata si intreaga).


adaugati si 3-4 cartofi noi , curatati si taiati rondele. lasati sa fiarba totul vreo 10 minute.
curatati vreo 5-6 dovlecei, taiati-i rondele. adaugati-i in supa.


asezonati cu sare, cateva boabe de piper multicolor, o frunza de dafin.
adaugati si putin ardei iute, daca doriti si mai picant.


lasati totul sa fiarba inca 10-15 minute.


apoi adaugati o ceasca de suc de rosii foarte gros.mai lasati sa fiarba inca 3 minute la foc mic.


strecurati supa, pastrati zeama si mixati legumele. scoateti frunza de dafin.


adaugati piureul de legume peste zeama, mai dati un clocot si opriti focul. dupa ce s-a mai racit putin, adaugati o lingura de ulei de masline. va da o aroma super!


se serveste calda sau chiar si rece.


adaugati crutoanele chiar in momentul servirii. puteti sa o dregeti si cu putina smantana lichida.
pofta buna!