Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Supa de pastrav (bors de peste acrit cu otet)


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete peste / Supe si ciorbe / Retete dieta South Beach /
5.0 - 24 voturi









Considerat de chinezi un aliment-medicament miraculos, pastravul proaspat e atat de delicios, incat consumul lui va va aduce atat beneficii in privinta sanatatii si siluetei, cat si pe plan psihic-emotional. Nu doar ca veti fi delectati de gustul sau, dar s-a demonstrat ca persoanele ,care consuma des carne proaspata de peste bogat in omega 3, fac foarte rar depresii, deoarece se pare ca acesti acizi grasi ajuta la mielinizarea nervoasa, stimuland functiile cerebrale si prevenind degradarea centrilor nervosi corticali.
Va ofer acum aceasta reteta de supa de peste, traditionala in familia mea (in care toata lumea adora marea, pescuitul si croazierele), fiindca suntem la malul marii.

Ingrediente:
-2 pastravi mari
-un morcov
-o telina mica sau o jumatate dintr-una mare
-2 fire de ceapa verde
-un dovlecel
-o cutie de rosii pasate
-o tulpina de telina cu frunze
-o legatura de pastrunjel verde si una de leustean
-sare, piper, ulei de masline
-otet pentru acrit
-un ardei iute rosu


Spalati bine pestii (care au fost curatati in prealabil), taiati-i in bucati potrivite si lasati-i in apa rece pana cand supa e aproape gata.
Puneti apa la fiert si adaugati ceapa si morcovul taiate felii.


Apoi adaugati telina:radacina tocata cubulete si tulpina felii.


Tocati frunzele de telina si adaugati-le si pe ele. Fierbeti supa pana cand legumele sunt aproape fierte (nu exagerati cu fierberea, vrem sa pastram cat mai multe vitamine din legume). Adaugati bucatile de pastrav, spalate si scurse bine. Truc: dupa ce ati adaugat pestele,nu mai amestecati in supa, sa nu se rupa bucatile de peste. Odata cu pastravul, adaugati si dovlecelul curatat si taiat cubulete (si acesta fierbe foarte repede).


Potriviti de sare, adaugati rosiile pasate si mai lasati sa fiarba vreo 3 minute in clocot (pestele nu se fierbe prea mult, pentru ca se face foarte repede).


Taiati ardeiul iute in 2 si scoateti-i semintele. Adaugati ardeiul iute in ultimul minut de fierbere a supei de pastrav.


Opriti focul si tocati verdeata (patrunjel si leustean).


Adaugati verdeata si o lingura de ulei de masline peste supa (vor da o aroma foarte placuta) , amestecati si serviti.


Este o supa foarte gustoasa, hranitoare si ... dietetica. Daca va place mai acra, puteti sa o tranformati in bors de pastrav, adaugand putin otet in farfurie, in momentul servirii.


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Salata de vinete ungureasca
Salata de vinete ungureasca
Salata de vinete cu nuci in stil turcesc
Salata de vinete cu nuci in stil tu...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro