Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login        


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Tortellini cu anghinare, prosciutto si piper rosu


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete italiene / Feluri principale / Top fantezie / Paste /
5.0 - 24 voturi












Pastele italiene sunt atat de bune, incat au devenit un "comfort food" universal. Sunt atat de apreciate, incat nimeni nu le poate rezista. Mai ales daca sunt paste artizanale, adica proaspete, din ingrediente de cea mai buna calitate.

Te incanta din priviri, te vrajesc cu aroma mediteraneeana, te lasa fara cuvinte de la prima degustare, pentru ca sunt facute, asa cum stiu cel mai bine italiencele..."con amore". Da, acest ingredient magic schimba total lucrurile, transforma ingrediente simple in capodopere culinare, al caror succes este incontestabil. Nimeni nu intelege de ce, dar se indragosteste de mancarea italiana ...Explicatia este simpla, odata ce ai gustat un adevarat produs italian, ai gustat un strop de pasiune sincera, neconditionata, atat de simpla, incat iti ajunge direct la cele mai primare insticte ale tale. Pur si simplu iti scurtcircuiteaza ratiunea, cele mai complicate labirinte ale inimii tale, si se duce direct la tinta, acolo unde esti tu cu adevarat. Atractia este fatala :)...S-a nascut o pasiune pe care o pretuiesti si pe care nu vrei sa o transformi in ceva banal, de aceea, persoanele care iubesc cu adevarat mancarea italiana, stiu sa o aprecieze ca si italienii, savureaza portii mici, aleg cele mai calitative produse si cele mai delicioase combinatii si nu uita sa imparta cina cu persoanele iubite, intr-o atmosfera cu adevarat relaxanta.

Meniul de astazi a avut ca sursa de inspiratie acest antipasto italian, anghinare marinata con alio (usturoi), olio (ulei de masline), pepperoncino , suc de lamaie si piper rosu... Facuta parca special pentru o cina romantica!


Evident ca mi-a captat privirea intr-o secunda :)...


Ingredientele de calitate se atrag singure, asa se nasc retetele inexplicabil de bune.
Tortellini artizanali cu crema de ricotta si anghinare erau o alegere perfecta pentru a completa seara italiana.


Se fierb in apa cu putina sare, la foc mic, timpul indicat pe pachet. In general, acest timp este foarte scurt, in jur de 5 minute (sau chiar mai putin), pentru ca pastele sunt proaspete si fierb foarte repede.


Se strecoara si se amesteca cu putina smantana lichida, incalzita la foc mic. Focul trebuie mentinut foarte mic, pentru ca tortellini sunt paste foarte fragile si se pot rupe daca sunt fierte la foc mare.


In sos se adauga 2-3 linguri de parmezan razuit si se amesteca cu foarte multa delicatete. Apoi adaugati prosciutto cotto (sunca, jambon) taiat marunt si o parte din inimile de anghinare marinate, taiate in felii. Daca va place picant, adaugati si putina marinata cu boabe de piper rosu.


Nu doar ca arata bine cu boabele de piper rosu, dar ii da si o aroma fantastica. Inca 2-3 clocote si este gata.



Se lasa in tigaie, cu focul oprit, timp de cateva minute, sa mai racoreasca si sa se uneasca aromele.
Intre timp, asezati o masa romantica, deschideti un vin rece, chemati-va iubitul(a) la masa :)


Asezati pastele pe un platou sau farfurie adanca. Deasupra presarati inca putina anghinare tocata si boabe de piper. Cina este gata!



O mancare care iti spune totul de la prima privire, te vrajeste de la prima degustare :)... Cuvintele sunt de prisos ;).
Va las sa o descoperiti singuri si va doresc pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro