Trufe de ciocolata si cocos (reteta vegana)


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Deserturi / Retete de post / Retete raw vegan /



5.0 - 24 voturi




bune, sanatoase, pline de nutrienti care ne ofera energie si vitalitate, trufele de ciocolata vegane sunt un rasfat culinar , care poate fi savurat fara prea multe griji in privinta dietei. continutul mare de cacao pura (sursa de antioxidanti) , uleiurile sanatoase din migdale, vitaminele si mineralele din banane ofera un gust bun, dar si foarte dens acestor bomboane, astfel incat va veti satura cu foarte putine "exemplare". dulciurile vegane sunt foarte concentrate in nutrienti, de aceea starea de satietate apare mult mai repede. alt beneficiu major este ca puteti sa controlati foarte bine cantitatea si calitatea ingredientelor, in special a indulcitorului (se recomanda doar indulcitori naturali, cu indice glicemic scazut, pentru a mentine calitatile dietetice ale acestor trufe).
deserturile raw vegan sunt deosebit de indicate vara, deoarece se prepara la rece, foarte rapid si se bazeaza doar pe ingrediente crude. faceti cantitati mici, pe care sa le consumati in maxim 1-2 zile, pentru a va bucura de gustul si parfumul al acestor trufe deosebite.

se prepara rapid o crema prin strivirea cu furculita a 1-2 banane coapte (dar ferme) si foarte parfumate. se amesteca cu o lingura de unt de cocos extravirgin , 1-2 linguri de sirop de agave si pudra de cacao bio (pana se obtine o consistenta cremoasa). reteta in imagini aici: budinca-de-ciocolata-si-banane


se adauga migdale macinate fin, pana cand obtineti o textura care se poate modela cu mainile.


dati crema la frigider, 30 de minute- o ora (timp in care untul de cocos devine solid si ofera mai multa consistenta compozitiei), apoi modelati trufele. bilutele de ciocolata se trec prin pudra de cacao pentru finisaj. daca doriti, puteti sa le pudrati si cu fulgi de cocos sau migdale rasnite.


se pot servi imediat sau se lasa la frigider pana in momentul servirii.


foarte bune, un contrast placut intre cremozitatea bananelor si migdalele usor crocante.
pofta buna!