Ananas in aluat de clatite


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Deserturi / Retete cu fructe / Retete de post /



5.0 - 1 vot

Ananasul in crusta de aluat de clatite este o reteta delicioasa pentru toti iubitorii de deserturi simple si aromate. Se prepara foarte usor, are putine ingrediente, ieftine si simple. Pentru a evita prajeala, reteta se poate realiza si la cuptor.
 
Ingrediente:
-ananas crud foarte dulce si parfumat
-lapte
-oua
-apa minerala
-esenta vanilie
-optional: zahar vanilat 
-optional: zahar pudra
-decor: rodie si fructul pasiunii (optional) sau alte fructe
-ulei 
 
Ananasul se curata si se taie rondele groase de 1 cm.

Aluatul de clatite se prepara amestecand un pahar cu lapte, 3 oua batute bine, un praf de sare, esenta de vanilie dupa gust, un plic de zahar vanilat, 2 linguri de ulei , un sfert de pahar de apa minerala si faina cat cuprinde pana ajunge la consistenta de smantana groasa. Se bate bine cu telul si se lasa cateva minute in repaus inainte folosire.
 
Feliile de ananas se trec prin aluat si se prajesc in ulei. Daca doriti sa evitati prajirea, aluatul se face mai gros. Feliile unse cu aluat se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 180 de grade, pana se rumenesc usor. Apoi se intorc si iar se rumenesc.


Ananasul prajit se scurge pe un servetel de hartie pentru a elimina surplusul de ulei. 

Optional, se pudreaza cu zahar.

Se serveste caldut, cu fructe proaspete sau sosurile preferate. 

Se pot folosi orice fel de fructe. 

Deasemenea se poate servi cu inghetata de vanilie sau frisca proaspata. 


 
Pofta buna!