Ardei umpluti cu carne si ierburi aromatice


Publicat: 
Categorii:Retete romanesti / Retete carne tocata / Retete ardei /



5.0 - 24 voturi




Va propun cea mai dietetica si parfumata reteta de ardei umpluti cu carne! Fara orez, fara grasimi multe, cu un gust delicios si un parfum incredibil de menta si cimbrisor!
O mancare sanatoasa, care va poate satisface pofta de preparate traditionale, fara sa va aduca un surplus de greutate.

Ingrediente:
-cativa ardei grasi voluminosi(8-9 bucati)
-carne tocata fara grasime (750gr)
-un iaurt natural 0% grasimi (125gr)
-un ou mare
-sare, piper
-ierburi aromatice proaspete: menta, busuioc, cimbru, cimbrisor, patrunjel, marar
-o legatura mica de ceapa verde
-2 linguri de chimen (optional)
-pentru sos: ulei de masline, bulion sau suc de rosii

Secretul acestei retete este imprumutat din bucataria turceasca: se amesteca iaurtul in compozitia de carne, pentru ca aceasta sa nu se stranga prin fierbere, compozitia ramanand pufoasa si moale.
Spalati ardeii. taiati capacele si scoateti samburii.
Amestecati carnea cu ceapa tocata, sare, piper si ierburile aromatice taiate fin. Adaugati un ou si iaurtul. Amestecati bine. In final, adaugati chimen si boia iute (daca doriti mai picanta compozitia).
Ungeti o tava inalta cu putin ulei de masline. Asezati ardeii umpluti. Faceti un sos de rosii sau de buion si turnati-l in tava . Daca aveti o tulpina de telina , puneti-o si pe ea la fiert in sos.
Dati tava la cuptor la 180 de grade , circa o ora, pana se rumenesc bine.


Se servesc cu iaurt si ardei iuti, optional. Si acum o sectiune delicioasa, pentru a etala minunata compozitie:


Aveti incredere in combinatia de carne tocata cu iaurt. Veti fi suprinsi de finetea compozitiei!
Pofta buna!