Budinca de ciocolata si banane-reteta vegana


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Deserturi / Retete de post / Retete raw vegan /


Un desert fin si cremos, rapid si plin de vitamine, care nu ingrasa si mai are si aspect de budinca de ciocolata? Da, este posbil si nu numai atat, este atat de simplu si rapid de preparat, incat nu stiu ce altceva ati putea sa faceti mai repede pentru a va satisface pofta de dulce. Pana si un drum la alimentara din colt dureaza mai mult decat reteta aceasta.
Tot din capitolul de "retete vegane" vine si aceasta reteta. Aspectul ei decadent, de valuri de ciocolata matasoasa si lucioasa, cu miros fin de cocos, este cat se poate de placut. Vestea buna este ca nu ingrasa (evident, mancata cu moderatie), deoarece nu contine zahar, ci sirop de agave.

Pasati una-doua banane, parfumate si coapte. Puteti folosi si mixerul, dar mie imi place o textura mai putin procesata, asa ca prefer pasarea mai grosiera, cu furculita.


Adaugati 1-2 linguri de unt de cocos extravirgin.


Apoi sirop de agave , dupa gust:


Si pudra bio de cacao (sau pudra de carob). Daca doriti, puteti sa puneti si cateva picaturi de esenta naturala de vanilie.


Se amesteca bine si gata:


Se serveste imediat sau se poate lasa jumatate de ora la frigider pana se raceste.


Prin racire, budinca are tendinta sa se intareasca, deoarece untul de cocos se solidifica.
Pofta buna!