Cartof copt in coaja umplut cu pesto de rucola


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Retete cartofi / Feluri principale / Retete de post / Garnituri / Retete craciun /



5.0 - 24 voturi

O cina sanatoasa, plina de nutrienti sanatosi, chiar daca este complet vegetariana. Cartoful copt in coaja este foarte nutritiv si plin de fibre, care ajuta o digestie buna. Este ideal sa folositi cartofi bio, cu coaja netratata chimic, pentru a beneficia de toate proprietatile acestei legume. Altfel, nu este recomandat sa consumati coaja, pentru ca veti ingera toate pesticidele si mai rau va intoxicati organismul.
 
Cartofii bio se spala cu peria sub jet puternic de apa si se pun la copt, in tava. Se coc, in functie de marimea lor, intre 30 si 50 de minute, pana cand intra usor cutitul in ei. Apoi se sectioneaza partial cat sunt calzi si se presara cu sare grunjoasa marina. Dupa ce se racesc putin, se umplu cu pesto de rucola proaspat si se servesc imediat. Foarte recomfortanti!
Pofta buna!