Cartofi cu dovlecei, masline si ardei la tigaie


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Retete cartofi / Retete romanesti / Retete de post / Garnituri / Retete ardei /


Cartofii la tigaie cu legume se prepara foarte rapid si sunt foarte deliciosi. Fie ca ii serviti ca fel principal, cand e post, fie ca garnitura langa un peste, cu siguranta va vor incanta. 
 
Ingrediente:
-doi catei de usturoi
-2 tije de telina apio
-600 gr cartofi curatati si taiati cuburi
-un dovlecel
-un ardei gras rosu
-cateva masline negre
- amestec de verdeturi si legume uscate bio (ceapa, patrunjel, paprika, ceapa ciorii, praz, marar si morcov) - ca baza
- sare,piper, dupa gust
 
Se caleste usturoiul cu telina apio taiata feliute. Calirea se face in apa cu 2 linguri de ulei de masline. Separat se fierb cartofii in apa cu sare si verdeturi. Cand cartofii sunt aproape fierti, se adauga peste legumele din tigaie. Se continua sa se gateasca impreuna. Se adauga dovlecelul feliat si ardeiul. Daca este nevoie, se mai pune cate putina apa din care au fiert cartofii. Dupa 5 minute, se adauga si maslinele. Cand legumele sunt gatite, se adauga sare, piper si patrunjelul tocat si se stinge focul. 

Se servesc cu salata, in post.
Sau cu peste la gratar, ca garnitura. 


Simplu si gustos!
Pofta buna!