Ciorba de perisoare


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete romanesti / Retete carne tocata / Supe si ciorbe /



Ciorba de perioare este un preparat clasic romanesc, foarte gustos si apreciat.
Carnea tocata, combinata cu verdeturi proaspete, piper si cimbru va da o savoare speciala acestei ciorbe.
Reteta pe care o sa v-o propun va aduce un plus de aroma, datorita unor ingrediente "secrete": frunza de dafin si ramurica de cimbru uscat. Aceste plante vor aduce un gust deosebit, complimentand foarte bine perisoarele de carne tocata. Cu siguranta veti simti diferenta, iar parfumul acestei inedite ciorbe de perisoare va fi apreciat de toti mesenii.

Ingrediente:
Perisoare:
- 500 gr de carne tocata (amestec porc si vita)
- 2-3 linguri de orez (eu am folosit orez integral, merge orice fel)
- patrunjel
- marar
- ceapa verde (daca nu aveti, merge de orice fel)
- un ou mare
Supa:
- 2,5 l apa
- 2-3 cepe medii
- un morcov
- telina radacina si frunze
- un dovlecel
- 1-2 ardei grasi
- suc de rosii
- o frunza de dafin
- o crenguta cimbru
-bors (optional)


Fierbeti apa. Adaugati cepele intregi (curatate si spalate), morcovul si telina tocate.


Pregatiti perisoarele: amestecati carnea tocata cu sare, verdeturi tocate, ceapa verde tocata, piper, boia, un ou si orezul spalat.


Amestecati bine compozitia cu mainile pana devine omogena.


Cand supa de legume clocoteste, formati perisoarele si adaugati-le pe rand.



Adaugati si cimbrul si frunza de dafin.


Spumati bine supa, pana cand ramane curata.


Adaugati tulpina si frunzele de telina tocate fin. Fierbeti ciorba pana cand perisoarele sunt bine patrunse (orezul e fiert). Scoateti ceapa din ciorba.
Adaugati dovlecelul si ardeiul tocate , spre finalul fierberii.


Dupa ce au fiert ardeiul si dovlecelul cateva minute, adaugati sucul de rosii.
Daca va place mai acra, adaugati si bors fiert si continuati sa mai fierbeti 5 minute ciorba de perisoare.


Opriti focul si adaugati patrunjel tocat .


Se serveste calda, cu sau fara smantana.


Pofta buna!