Cranberry cookies


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Deserturi / Retete de post /



5.0 - 24 voturi




Cranberry cookies sunt , poate, cele mai ravnite fursecuri din lume. Decadente, aromate, fragede si usor crocante, extrem de parfumate...cine le poate refuza?
Astazi vom face o reteta pur vegetariana, adica vom transfroma clasica reteta de cookies, folosind doar ingrediente vegetariene. De ce? Pentru ca am vrut o varianta mai usoara si de post, pentru ca am vrut sa vad daca se poate face obtine un gust similar fara unt, oua si toate celelalte ingrediente clasice.
Pentru ca multe persoane sunt alergice la ou sau sunt vegetariene, m-am gandit ca nu e rau sa gasesc o reteta simpla pentru a le satisface placerea de a savura niste minunate cookies.

Ingrediente"
-200 gr margarina (daca e posibil, alegeti o varianta cat mai sanatoasa)
-un pahar de zahar brun de trestie
-200 gr cranberry uscate
-o banana
-faina cat cuprinde
-fulgi de migdale
-un praf de copt
-100 ml smantana de soia
-optional (eu am pus): un plic de budinca "bio" de vanilie


Se bate margarina spuma cu zaharul brun, pe care il adaugati treptat. Apoi adaugati smantana de soia (poate fi lapte de soia sau de cocos).


Apoi adaugati banana feliata si o mixati si pe ea (banana are rol de liant, in locul oului din reteta originala de cookies).


In final trebuie sa fie o mixtura omogena si usor spumoasa. Adaugati esentele dorite (vanilie, rom, migdale, etc). Adaugati praful de budinca de vanilie ( bine sa fie bio, pt a evita adaosul de chimicale, care exista in plicurile clasice de budinca). Varianta mea era atat "bio" cat si 100% vegetariana, asa ca am putut sa servesc aceste fursecuri in post.


Adaugati faina amestecata cu praful de copt, treptat, pana cand se ingroasa compozitia.


Faina se incorporeaza cu spatula de silicon sau lingura de lemn.


Cand aluatul e legat, dar inca lipicios si moale, adaugati cranberries. Daca doriti, adaugati si cateva linguri de fulgi de migdale.


Omogenizati cu spatula.


Se formeaza mici gramajoare pe tava acoperita cu hartie de copt. Se aplatizeaza , pana la grosimea de 1 cm. Se lasa spatiu intre ele.


Se coc la 180 de grade, circa 10-15 minute, pana devin usor maronii.


Se lasa sa se raceasca pe un gratar. Miros excelent, aromele se impletesc perfect. O sectiune inca fierbinte:


Se servesc la temperatura camerei.


Se pastreaza in cutii metalice etanse. Raman fragede cateva zile, desi nu veti avea aceasta problema, pt ca se vor termina repede :)


Pofta buna!