Dorada cu anghinare, rosii uscate si masline


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete italiene / Retete peste / Feluri principale / Retete de post /



5.0 - 1 vot


Dorada este un peste alb delicios, de origine mediteraneeana. Astazi o vom prepara foarte sanatos si apetisant, cu ingrediente specifice bucatariei mediteraneene, iar rezultatul va fi exceptional de gustos, garantat!
 
Ingrediente:
-2 dorade
-5 inimi de anghinare marinate
-10 masline negre
-rosii uscate conservate in ulei de masline
-rozmarin proaspat
-suc de lamaie
-usturoi
-ulei de masline extravirgin
-sare
-piper multicolor 

Fiecare dorada se curata, se spala si se sterge. Se vor coace amabalate in hartie de copt, pentru ca astfel isi pastreaza mai bine savoarea si este si mai sanatos.
Ungem fiecare folie de hartie de copt cu putin ulei pe zona centrala, unde vom aseza dorada. Crestam doradele.Presaram fiecare dorada cu sare si piper. In burta le punem cate un catel de usturoi si o crenguta de rozmarin.

Amestecam sucul de la o lamaie cu o lingura de ulei de masline, usturoi macinat si putina sare. Ungem doradele cu acest amestec.

Deasupra punem legumele: anghinarea marinata, rosiile uscate si maslinele.  


Impachetam bine doradele si le coacem 35-40 de minute, la 180 de grade. 


Foarte gustoase! 


Pofta buna!