Dorada la cuptor cu sos picant de rosii


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete peste / Retete romanesti / Feluri principale / Retete de post / Retete la cuptor /

Dorada este un delicios peste marin, cu o carne alba si foarte gustoasa. Este foarte usor de preparat si se regaseste in dieta tuturor tarilor mediteraneene. 
Aceasta este o reteta dietetica foarte delicioasa, ideala pentru meniul intregii familii. 
 
Ingrediente (preferabil bio sau de calitate superioara):
-3 dorade medii 
- 2 catei de usturoi 
-sare marina
-piper proaspat macinat
-piper Cayenne sau boia iute (dulce, daca nu doriti picant)
-oregano uscat
-cimbru uscat
-maghiran uscat
-busuioc uscat
-suc de rosii consistent
-felii de lamaie
-50 ml vin alb sau suc proaspat dela o lamaie  
-3 linguri ulei de masline 
 
Doradele se curata , se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, boia iute, ierburile aromatice uscate. Se aseaza intr-o tava, se adauga 3 linguri de ulei de masline, un pahar mic de apa, vinul sau sucul de lamaie si usturoiul taiat felii. Se coace la 180 grade timp de 30 de minute.

 

Intre timp se pregateste sosul de rosii. Daca este gata preparat, se fierbe cu putina sare, piper si piper Cayenne(boia iute) pana devine mai consistent. Daca aveti rosii proaspete, se oparesc, se decojesc si se toaca marunt, apoi se fierb cateva minute, se paseaza si se strecoara de seminte. Se continua fierberea cu condimente pana la consistenta dorita.
Doradele se servesc stropite cu sosul de rosii cald ( in care puteti adauga si ierburi aromatice pentru un plus de gust) si felii de lamaie proaspete. 
 


O cina minunata! 

Pofta buna!