Fasole cu legume si marar


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Retete romanesti / Feluri principale / Retete de post /



5.0 - 24 voturi



Pentru zilele de post, o mancare simpla, dar gustoasa, de fasole cu legume si ierburi aromatice (marar si cimbru proaspat).
Spalam fasolea si o punem de cu seara intr-un castron mare cu apa rece. Pana dimineata, isi mareste volumul. Apoi o punem la fiert, in mai multe ape. De fiecare data se spumeaza bine si se lasa sa fiarba 15-20 de minute, apoi se scurge si se strecoara. Boabele de fasole se transfera intr-un vas cu apa clocotita si se continua fierberea. Aceasta operatiune se repeta de 3 ori. In ultima apa (care doar trebuie sa acopere putin fasolea) se pune un varf de cutit de bicarbonat. Se fierbe pana cand este aproape facuta (gustati si verificati daca boabele sunt bine fierte). Apoi se adauga legumele calite in putin ulei de masline (ceapa tocata, morcov tocat si telina). Se continua fierberea. Se adauga putina sare, piper, cimbru. Spre final, se adauga mult ardei tocat, usor calit si suc de rosii, rosii pasate sau bulion. Fierbeti inca 5 minute. Apoi adaugati mararul tocat si opriti focul.
Detalii in fotografii gasiti in reteta de fasole cu carnati  si iahnie de fasole cu legume, costita afumata si carnati (dati click), cu mentiunea ca nu ii adaugam in reteta de post .
Se serveste calduta, cu salata de varza noua (cu marar) si paine de casa (integrala).
PS: daca doriti sa aveti o mancare din 2 sau mai multe tipuri de fasole, le fierbeti separat, in mai multe ape, si le reuniti la final, in ultima apa, deoarece fiecare bob fierbe diferit si trebuie sa le amestecati atunci cand sunt aproape fierte toate
Pofta buna!