vara aceasta ne vom delecta cu deserturi simple, rapide, incantatoare ca aroma, dar mai presus de toate foarte sanatoase. daca va doriti o inghetata care sa nu ingrase, fara prafuri, fara e-uri, complet naturala, atunci incercati aceasta varianta super simpla si rapida.
chiar daca nu aveti o masina de inghetata acasa, nu dezarmati, deoarece am gasit solutia cea mai simpla si mai practica de face inghetata. tot ce va trebuie este un robot de bucatarie sau un mixer vertical. si veti avea inghetata sau sorbet in doar 3 minute (poate chiar 1-2 , daca robotul are putere mare). suna tentant, nu-i asa?
si acum sa va zic secretul acestei inghetate minune: se amesteca fructe congelate (ce va doriti) cu o cantitate mica de ingrediente cremoase (banane sau iaurt, crema de branza de vaci,etc) . prin mixare la viteza mare, se raceste suficient toata compozitia si se transforma rapid in inghetata. daca mixati mai mult, obtineti o textura cremoasa de inghetata, pe care eu am numit-o "finesse", care seamana cu o budinca matasoasa si catifelata , usor inghetata, perfecta pentru a permite papilelor gustative sa se delecteze cu aromele din combinatia preferata.
ingrediente:
-un pachet de afine salbatice congelate
-2 banane
-optional: 1-2 linguri de miere sau de sirop de glucoza-fructoza (sau sirop de agave, fructoza)
se pun afinele inghetate in robot, se adauga bananele curatate si taiate felii si indulcitorul preferat (eu am pus o lingura de miere si una de sirop de glucoza). se mixeaza la viteza mare pana de obtine o consistenta cremoasa , ca de inghetata. eu am continuat sa mai mixez putin, ca sa se topeasca mai mult inghetata si sa se obtina aceasta superba consistenta, fina, cremoasa si matasoasa, ca de catifea. aceasta textura se datoreaza cremozitatii bananelor bine coapte , indispensabile pentru reusita acestui desert.
o cupa racoritoare, fina si provocatoare in acelasi timp, care va mangaie tandru fiecare papila, va racoreste si va incinta in acelasi timp...un "finesse" sublim, perfect pentru aceasta vara!
pofta buna!