![](/ImgCnt/245/Picture%20350mid.jpg)
![](/ImgCnt/245/picture 350mid.jpg)
![](/ImgCnt/245/picture 349mid.jpg)
![](/ImgCnt/245/picture 339mid.jpg)
iepurele are o carne dietetica, dar extrem de gustoasa, asa ca o reteta rapida cu carne de iepure este ideala pentru o dieta de vara. hipocalorica, dar extrem de apetisanta, reteta de iepure in sos vanatoresc de vin rosu este un adevarat regal culinar.
va ofer aceasta reteta deosebita, pentru momentele cand vreti sa impresionati, cand va doriti ceva rustic si rafinat in acelasi timp.
ingrediente:
-un iepure transat
-o lamaie
-o ceapa mica
-2 pahare de vin rosu sec
-200 gr suc de rosii gros sau rosii pasate
-sare, piper
-o foaie de dafin
-ulei
![](/ImgCnt/245/picture 312mid.jpg)
tocati ceapa marunt si caliti-o in putin ulei pana cand devine sticloasa.
![](/ImgCnt/245/picture 313mid.jpg)
adaugati bucatelele de iepure si caliti-le impreuna cu ceapa.
cand sunt usor rumenite, turnati vinul. lasati sa fiarba pana cand scade sosul.
![](/ImgCnt/245/picture 322mid.jpg)
cand sosul a scazut la jumatate, adaugati rosiile pasate.
![](/ImgCnt/245/picture 324mid.jpg)
![](/ImgCnt/245/picture 326mid.jpg)
adaugati frunza de dafin.
![](/ImgCnt/245/picture 333mid.jpg)
apoi maslinele. potriviti de sare si piper dupa ce fierb putin maslinele (maslinele sunt sarate si o parte din sarea lor intra in sos).
![](/ImgCnt/245/picture 334mid.jpg)
spre final, adaugati 2-3 felii de lamaie.
![](/ImgCnt/245/picture 335mid.jpg)
dupa cateva clocote, opriti focul.
![](/ImgCnt/245/picture 337mid.jpg)
se serveste cald, cu garnitura de orez.
![](/ImgCnt/245/picture 344mid.jpg)
decorati cu felii proaspete de lamaie.
![](/ImgCnt/245/picture 347mid.jpg)
pofta buna!