Mazare cu cartofi, dovlecei si ardei gras


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Retete cartofi / Retete romanesti / Feluri principale / Retete de post / Garnituri / Retete ardei /


Mazarea este foarte hranitoare, plina de vitamine si fier. In post, mazarea este o sursa buna de proteine vegetale, iar combinatia cu diverse legume este delicioasa.
 
Ingrediente:
-o ceapa medie
- 750 gr mazare (am folosit  o mazare congelata, bio, nefiind sezonul celei proaspete)
- 500 gr cartofi bio
- un dovlecel verde bio
- doi ardei kapya (rosu)
-3-4 linguri bulion de rosii
- patrunjel proaspat
- o lingura de legume uscate ( praz, morcov, telina, patrunjel, ardei)- ca baza
- sare si piper , dupa gust
-un catel de usturoi 
 
Se caleste ceapa in apa cu doua linguri de ulei de masline. Cand ceapa devine translucida, se adauga cartofii taiati cuburi, se mai amesteca 1-2 minute impreuna. Se adauga mazarea si se acopera cu apa fierbinte, se adauga verdeturile si sarea. Se lasa sa fiarba impreuna 15 minute. Apoi se adauga dovlecelul feliat si ardeiul. Se mai fierb impreuna inca 5 minute. Daca doriti sa adaugati usturoi, acum e momentul. Il macinati si il puneti in mancare. Se adauga bulionul si se amesteca. Cand se ingroasa putin sosul, este gata. Se presara patrunjel tocat.
Se serveste calda. 

Pofta buna!