Mere in aluat de pancakes


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Deserturi / Retete romanesti / Retete cu fructe / Retete de post /


 
Feliile de mere aromate sunt o umplutura delicioasa pentru delicatele pancakes. Reteta este usoara si rapida, un desert foarte aromat, ideal pentru gustari.
Pentru a elimina surplusul de ulei si prajeala, reteta se poate prepara si in cuptor.
 
Ingrediente:
-3 mere mari
-faina alba
-lapte
-apa minerala
-doua oua
-o lingurita praf de copt
-2 linguri zeama de lamaie
-coaja rasa de lamaie (preferabil bio)
-un plic zahar vanilat
-esenta vanilie
-optional, zahar pudra
-scortisoara macinata 
 
Mai intai pregatim aluatul de pancakes. Se amesteca un pahar de lapte cu ouale batute bine, o lingura de ulei, un sfert de pahar de apa minerala, coaja de lamaie si zaharul vanilat (daca se foloseste). Se adauga treptat  faina, amestecand energic cu telul pana cand se obtine un aluat ca o smantana foarte groasa. Se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie. Daca reteta se pregateste la cuptor, aluatul trebuie sa fie foarte gros.

Merele se curata, se indeparteaza casuta semintelor si se taie felii groase de 1 cm. 


Se incinge uleiul si se trec feliile de mar prin aluat, apoi se prajesc. 

Dupa cateva minute, se intorc si se rumenesc si pe cealalta parte. 
Se scot pe servetele de hartie, ca sa absoarba excesul de grasime. 


Se pudreaza cu zahar pudra ( sau nu, dupa preferinte). Se adauga un praf de scortisoara macinata. 


Se servesc caldute, cu felii proaspete de mere si bobite de rodie. 

Foarte delicate si gustoase!


Merg foarte bine cu inghetata de vanilie sau caramel, pentru un contrast minunat cald-rece. 

Pofta buna¨