Negresa de post cu stafide si cranberries


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Deserturi / Top fantezie / Retete cu fructe / Retete de post /


5.0 - 24 voturi







Negresa de post este o prajitura delicioasa, parfumata si plina de arome. Ceea ce face cu adevarat deosebita reteta noastra de negresa este faptul ca este si dietetica, pentru ca satisfactia sa fie deplina.
Parfumul de cacao si capsuni este ametitor de bun, iar esenta de rom completeaza magia aromei de ciocolata.
Ingredientele sunt bio si hipoglucidice, de aceea este o reteta dietetica, care poate fi consumata in cadrul postului sau a unui regim sanatos si echilibrat.
Deci, sa incepem. Cu o cana de ceai masurati toate ingredientele, rezultatul trebuie sa fie de consistenta aluatului pentru chec.
Se pune o cana de faina integrala de ovaz.


Apoi o cana de faina integrala de secara.


Peste fainuri, puneti 2 cani de pudra de migdale (migdale macinate).


Adaugati 3 linguri cu varf de cacao bio.


Adaugati 50 gr indulcitor natural dietetic (fructoza sau xylitol).


Acum adaugam lichidele : 300 gr jeleu de capsuni (sau gem), o cana si jumatate de apa si o treime de cana de ulei de floarea-soarelui (sau de samburi de struguri).


Amestecati cu o spatula.


Un pliculet de praf de copt se stinge cu zeama de la o jumatate de lamaie si se adauga in compozitie. Inca o jumatate de pliculet de praf de copt se pune direct, nedizolvat, in compozitie.


Se adauga o ceasca de stafide si inca una de cranberries uscate.


Se amesteca bine si se adauga esentele preferate. Am pus o jumate de lingurita de seminte de vanilie bio si esenta de rom.


Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina de secara.


Se toarna compozitia.


Se presara cranberries pe deasupra.


Se coace la 180 de grade, aproximativ 50 de minute, pana cand trece testul scobitorii. Adaptati timpul de coacere in functie de cuptorul pe care il aveti.


Dupa 20 de minute incepe sa miroasa fantastic de bine.


Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Crapaturile se observa doar cand prajitura este calda, apoi se strang.


Este foarte pufoasa, cu gust intens de ciocolata. Pufosenia se pastreaza si in urmatoarele zile, neschimbata, chiar daca nu are oua. Este foarte fina.
Daca doriti, puteti se ungeti cu jeleu de capsuni prajitura si sa mai presarati cranberries.



Se serveste rece, dar eu am taiat-o cat era calduta, nu am mai rezistat aromei ;)


Se pastreaza la temperatura camerei acoperita si nu isi schimba deloc consistenta cateva zile.


Combinatia este foarte apetisanta, ideala pentru un mic dejun de post sau o gustare, langa un ceai sau o cafea.


Pofta buna!