Papiote de merluciu cu zucchini, morcov si rozmarin




5.0 - 24 voturi



Merluciul este un peste marin deosebit de gustos, care se preteaza la o multitudine de preparate. Pentru a-i pastra cat mai mult din proprietatile naturale, am ales o tehnica de coacere foarte sanatoasa si o asezonare lejera, aromata, dar fara grasimi.
Coacerea in papiote permite pastrarea tuturor aromelor si favorizeaza fragezirea carnii, iar aburii formati in interior scurteaza timpul de coacere si asigura o preparare uniforma.
Papiotele de rulouri de merluciu cu zucchini si morcov, aromatizate cu rozmarin proaspat, chilli, piper si oregano sunt foarte apetisante, dar si dietetice in acelasi timp, asa ca puteti sa le savurati linistiti.

Ingrediente:
-500 gr fileu gros de merluciu
-un morcov
-un dovlecel zucchini
-cateva fire de rozmarin
-o lamaie
-ulei de masline extravirgin
-ardei iute uscat
-piper
-sare
-busuioc, patrunjel, menta verde (optional)
-usturoi (optional)


Se spala si se portioneaza pestele.


Se taie morcovul si zucchini in fasii lungi (tagliatelle) cu aparatul de curatat coaja.


Se aseaza cate o bucata de merluciu pe 2 fasii de legume, se presara cu sare, piper, fulgi de ardei iute.
Puneti deasupra pestelui o crenguta de rozmarin.


Rulati si pudrati cu oregano uscat.


Ungeti o bucata de hartie de copt cu foarte putin ulei si asezati pe mijloc ruloul.


Stropiti cu suc de lamaie. Strangeti hartia in jurul ruloului in forma de papiota.


Se coace la 180 de grade, aproximativ 10 minute.


Se aseaza papiotele pe farfurii si se servesc fierbinti.
Puteti sa faceti si un sos din putin suc de lamaie, o lingurita de ulei de masline extravirgin, un catel de usturoi macinat, ierburi aromatice tocate fin si sa stropiti cu el rulourile de merluciu aburinde.


Pofta buna!