Paste cu creveti si sos de rosii


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete italiene / Retete peste / Feluri principale / Retete de post / Paste /



5.0 - 1 vot



Pastele cu creveti si suc de rosii sunt foarte delicioase si se pot servi oricand la pranz sau cina.
Pastele se fierb al dente, adica sa ramana putin tari.
Crevetii se calesc in putin ulei de masline, se adauga usturoi macinat, sare, piper si ierburi aromatice mediteraneene uscate (oregano, busuioc, rozmarin).  

Dupa doar cateva minute, crevetii devin roz, semn ca sunt fierti. 

Se adauga o conserva de rosii decojite peste creveti si se amesteca bine.

Se lasa sa fiarba cateva clocote, apoi se adauga si pastele. 

Daca doriti un sos picant, puteti sa presarati fulgi de chili sau boia iute. 

Se amesteca bine pastele cu sosul si se lasa cateva clocote pe foc, apoi se opreste focul si se presara busuioc tocat fin sau patrunjel (dupa preferinte). 

Inainte de servire, se mai stropesc cu putin ulei de masline extravirgin. 




Delicioase! 

Pofta buna!