Penne cu broccoli si sos alb de branza


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete italiene / Feluri principale / Paste /



5.0 - 24 voturi



Pastele cu broccoli si sos alb sunt foarte delicioase si sanatoase. Sosul alb cremos, de branza si smantana, le ofera un gust sublim, care se potriveste foarte bine cu broccoli.
 
Ingrediente:
-jumate pachet de penne de grau dur
-un broccoli mic bio, rupt in buchetele
-100 ml smantana lichida
-4 linguri crema de branza tartinabila
-optional, daca e necesar: 20 ml lapte rece si 1-2 lingurite amidon
-sare, piper, dupa gust
-optional, usturoi praf sau proaspat macinat
-optional: parmezan , cascaval sau mozzarella (rase)
 
Se fierb pastele al dente (adica sa ramana putin tari). Se adauga peste tigaia in care fierbe broccoli cu putina apa, 2 linguri de ulei de masline si un praf de sare .  

Se amesteca bine si se continua sa se gateasca impreuna 1-2 minute. 

Se adauga smantana lichida si se fierbe un minut, la foc mic. Daca folositi usturoi, adaugati-l acum, dar in cantitate mica, ca sa nu domine aroma de branza a sosului.

Se adauga crema de branza si se amesteca pana la omogenizarea sosului. Daca doriti, puteti sa striviti cateva florete de broccoli in sos, ca sa domine culoarea verde (este optional).

 

Daca sosul nu este bine legat, adaugati amidonul dizolvat in lapte si amestecati pe foc mic. Potriviti de sare si piper. Sosul se va ingrosa rapid. 

Optional, puteti sa adaugati si o lingura de parmezan razuit la final, sa amestecati pana se omogenizeaza in sos. Eu nu am folosit parmezan. 

Se servesc imediat.


Pennele umplute cu sosul cremos de branza sunt delicioase, iar broccoli se potriveste foarte bine ca gust. 

Pofta buna!