Pizza cu sunca, ardei si masline (blat subtire si crocant)


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete italiene / Feluri principale / Paste / Retete ardei / Paine / Retete la cuptor /

VIDEO:

 

Pizza este una dintre cele mai apreciate mancaruri din lume. O pizza buna, facuta in casa, este incomparabil mai avantajoasa decat cea de cumparat, pentru ca aveti controlul calitatii ingredientelor si este si mai economica.
 
Secretul unei pizza este aluatul.
Reteta de aluat de pizza o gasiti aici .
Dupa ce a crescut aluatul, il impartiti in mai multe bile mici.

Fiecare bila de aluat se intinde fie cu mainile, fie cu facaletul, in forma si marimea tavii. 

Se pune sucul de rosii in centru si se intinde inspre periferie prin miscari circulare. In sucul de rosii puteti pune oregano uscat, fulgi de ardei iute, ansoa tocat, ce va place. Marginile pizzei se mentin fara sos.


Peste sucul de rosii puneti mozzarella grasa sau cascaval, sunca, ardei si masline. 
Puneti tava la cuptorul incins la 220 grade Celsius. Se coace pana se rumenesc marginile si arata bine facuta, cam 20 de minute. Pentru a obtine un blat crocant si subtire, se reduce focul spre final, la 180 de grade si se mai lasa 5 minute in plus in cuptor, in felul acesta va deveni crocant. Subtire este doar daca ati intins bine, adica subtire, aluatul de la inceput. 

Pofta buna!