Pizza cu sunca, ciuperci, ardei, masline si extra mozzarella (blat subtire)


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete italiene / Feluri principale / Paste / Retete ardei / Paine / Retete la cuptor /




Nu exista moment nepotrivit pentru o pizza (decat daca va aflati la dieta, dar si atunci merge o feliuta :) )! Fie ca e seara de meci cu prietenii, fie ca e week-end in familie, o pizza este mereu asteptata cu bucurie de toti!
Pizza se prepara destul de usor si se poate garnisi cu orice va doriti, aveti si va place.
 
Cel mai important este aluatul. Despre ingredientele necesare unui aluat bun de pizza si modul de lucru, am vorbit pe larg aici . Dati click pe link si veti gasi o serie de explicatii si imagini de pe parcursul etapelor de lucru.
Ideea de baza este simpla de tot. Trebuie sa obtineti un aluat moale, elastic, suplu si nelipicios. In general veti folosi o cantitate de faina dubla cantitatii de apa. Aluatul se lasa la crescut pana se dubleaza in volum si apoi se imparte in mai mai multe bile, functie de cate tavi de pizza aveti.
Daca doriti o pizza subtire si crocanta, intindeti o cantitate mai mica de aluat, ca sa obtineti un blat subtire.
 
Fiecare aluat se pune in tava si se unge cu suc de rosii, se presara oregano uscat. Apoi adaugati mozzarella (grasa) sau cascaval razuit si ingredientele dorite. 

In cazul pizzei de fata, am pus cascaval peste sucul de rosii, apoi sunca, ardei colorati, ciuperci, masline. 




Se coace la 220 grade, pe nivelul mediu al cuptorului, pe o piatra incinsa sau pe dosul tavii de cuptor (care este si ea incinsa). Tavile speciale de pizza sunt metalice, subtiri si gaurite , ca sa permita coacerea uniforma si rapida.


Dupa ce arata aproape facuta, adica marginile sunt crescute si rumenite, se scoate pizza si se adauga al doilea strat de branza. Am folosit mozzarella proaspata. 

Se reintroduce tava in cuptor, pana cand este mozzarella topita, 1-2 minute.


O sectiune ca sa vedeti grosimea blatului: 

Pofta buna!