Pizza-galette cu dovlecei, masline si ceapa


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Retete elvetiene / Retete de post / Paine /



5.0 - 24 voturi



O reteta inedita , de vara, o pizza-galette cu zucchini, foarte aromata si gustoasa, care este atat de buna incat se poate consuma singura la o masa.
Reteta blatului este elvetiana, deci nici italiana, nici frantuzeasca , dar imbina cu precizie calitatile unei pizze veritabile si a unei galette bretone, pentru a obtine o paine subtire, crocanta, cu miez moale si elastic, ideala pentru orice meniu, de la supa-crema de legume, pana la fripturi si salate.
Reteta se gaseste aici:

http://www.mondocucina.ro/content/Pizza-galette-cu-ceapa-rosie-si-masline-negre.aspx

Azi, in varianta simpla, cu zucchini.


Se poate garnisi cu ce doriti.


Ceapa rosie caramelizata in cuptor ii da o nota rustica, dar eleganta. Este ideal sa presarati putin amestec de ierburi provensale si granule de sare marina (sau roz) peste aceasta paine cu zucchini, pentru a intensifica si mai mult gustul mediteraneean.
Pofta buna!