Placinta cu mere, stafide si rom


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Deserturi / Retete romanesti / Retete cu fructe / Retete de post /

 

Placinta cu mere este desertul copilariei. Dulce, aromata, imbietoare...iti aduce aminte de serile reci de iarna cand toata familia se incalzea cu o cana de lapte fierbinte si asteptau cu nerabdare sa iasa placinta din cuptor.
Reteta de astazi este o varianta ce imbina clasicul cu modernul. Foile de placinta se realizeaza clasic, manual, dar compozitia aduce o nota deosebita, datorita romului si stafidelor.
Reteta de foi de placinta o gasiti aici: Foi de placinta de casa (apasati pe link)
Umplutura este cat se poate de simpla: mere rase ( gen ionatan), zahar ( de preferat brun, aduce o nota de caramel), cateva picaturi esenta de rom si stafide inmuiate in apa cu esenta de rom. 
Foile de placinta sa intind, se ung cu ulei in strat subtire. Pe fiecare se presara mere rase, zahar, si stafidele. Se ruleaza frumos si se aseaza in tava unsa cu ulei.
La final, se ung toate rulourile cu ulei.
Placinta se coace la 180 grade, in mijlocul cuptorului, pana cand este frumos rumenita. 

Combinatia este delicioasa, pofta buna!