Pui exotic cu rodie si portocala


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete pui / Feluri principale / Top fantezie / Retete cu fructe /



5.0 - 24 voturi







O cina romantica este un moment seducator, parfumat si relaxant, atat pentru cine o pregateste, cat si pentru persoana invitata. Lumina lumanarilor, vinul ales, decorul , sunt la fel de importante ca si meniul, ele avand rolul sa puna in evidenta culorile pasionale ale preparatelor.
O cina romantica de vara se potriveste perfect cu tematica exotica a retetei. Am ales 2 pui foarte mici, intre 400-600 gr fiecare, care de fapt erau 2 cocosei tineri, si i-am aromatizat cu o marinata de rodie si portocala. Celelalte ingrediente ale marinatei sunt foarte speciale, fiecare avand un rol foarte important in obinerea gustului final.


Ingrediente:
-2 pui mici (poate fi si un singur puisor, e de ajuns pentru o persoana)
-melasa (sirop) de rodie
-o portocala bio
-o rodie proaspata
-ardei iute "boneta de bucatar" sau alt tip
-miere
-menta proaspata
-cimbru citron proaspat
-piper cu petale de flori comestibile (trandafrir, albastrele, galbenele, violete)
-sare roz de Himalaya


Incepeti prin prepararea marinatei. Puneti 2 linguri de melasa de rodie intr-un bol. Peste melasa de rodie, adaugati 2 linguri de coaja de portocala proaspat razuita si sucul portocalei. Adaugati si 1-2 linguri de miere.



Mojarati piperul cu petalele de flori. Veti obtine un piper aromatizat cu parfum floral...Divin!


Adaugati piperul peste marinata.


Acestea sunt plantele aromatice: menta si cimbru citron.


Se toaca marunt.


Se adauga peste marinata. Se rasneste si sarea direct peste marinata.


Se adauga puii in marinata.


Acum avem elementul hot al retetei: ardeiul iute "boneta de bucatar". Este un ardei iute jamaican, super iute, deci mare atentie, pentru ca va poate provoca arsuri ale pielii. Daca sunteti sensibili, puneti manusi inainte de a-l taia. Oricum, aveti grija sa va spalati foarte bine mainile dupa ce il manipulati, si la fel si tot ce il atinge. Nu glumesc, este un adevarat pericol. Pe cat este de dragut, pe atat e de feroce. Se folosesc doar cateva bucatele, fara seminte.



Se adauga si ardeiul iute in marinata, se amesteca bine si se acopera cu folie si se da la frigider cateva ore.


Se scoate din frigider cu o ora inainte de a-i pune la cuptor.



Se pun intr-un vas termorezistent incapator, impreuna cu marinata. Daca e nevoie de mai mult lichid, adaugati o jumatate de ceasca de apa.



Se coc la 180 de grade, aproximativ o ora si jumatate, pana sunt bine rumeniti si cand ii intepati iese un lichid clar, fara sange din ei. Se stropesc des cu sosul din tava, ca sa ramana suculenti.


Se lasa sa se racoreasca putin si se servesc calduti, cu o salata picanta de castraveti, ardei iute si bobite de rodie.


Sosul se serveste intr-o mica sosiera.


Se decoreaza cu bobite proaspete de rodie.


Pofta buna!