Pulpa de miel impanata cu usturoi in stil grecesc


Publicat: 
Categorii:Feluri principale / Retete miel / Retete grecesti /





Grecii adora carnea de miel si se pricep foarte bine sa o pregateasca. Reteta greceasca de pulpa de miel la tava este foarte usoara, iar rezultatul spectaculos. Se serveste cu sos tzatzichi si salata verde sau de varza. Combinatia este sanatoasa, foarte hranitoare, dar dietetica in acelasi timp.
O reteta potrivita pentru Paste sau orice alt eveniment cand vreti sa savurati o friptura rumenita, aromata si suculenta de miel.

Se spala carnea, se sterge, se fac crestaturi care se umplu cu felii de usturoi. Apoi se maseaza pulpa de miel cu sare si piper negru. Se presara oregano, rozmarin (uscate sau proaspete) peste tot. In final, tocati multa menta si busuioc si presarati generos peste friptura.
Puneti pulpa intr-o tava unsa cu ulei. Turnati una-doua cani de vin alb, sec si dati la cuptorul incins la 180 de grade, timp de 1-2 ore. Primele 40 de minute se mentine tava acoperita cu folie de aluminiu.


Dupa ce scoateti folia,friptura se unge des cu sosul din tava. Va forma o crusta superba.


Carnea trebuie sa fie moale si suculenta. Puteti sa verificati apasand usor pe ea.
Se taie dupa ce o lasati 10 minute pe platou.


Priviti cat e de moale si suculenta:


Se serveste cu sos de iaurt, castraveti si usturoi (tazatzichi) si salata.


Puteti sa adaugati si garnitura de cartofi copti, dar atunci nu va mai fi dietetica.


Pofta buna!