Salata africana de castraveti, fenicul si menta


 


Salata africana de castraveti, fenicul si menta proaspata este celebra in gastronomia locala. In Africa de Sud, branza feta este foarte populara, facand parte din numeroase retete.
Aceasta salata este deosebit de gustoasa si de parfumata. Merita incercata!
 
Ingrediente:
-2 castraveti taiati in sferturi si apoi feliati
-2 linguri suc de lamaie
-250 gr branza feta taiata in cubulete
-cateva fire de ceapa verde taiate marunt (am folosit ceapa rosie, pentru contrast cromatic)
-4 linguri de fenicul tocat (un sfert de fenicul mare sau jumatate din unul mic)
-4 linguri menta tocata
-sare, piper, dupa gust
-4 linguri ulei de masline extravirgin 


Am inlocuit ceapa verde cu ceapa rosie, pentru a crea un efect cromatic mai special.

Se amesteca toate ingredientele, se stropesc cu vinegreta formata din ulei, suc de lamaie, sare, piper. 

Se decoreaza cu frunze intregi de menta. 


Se serveste proaspata. 

Salata africana de castraveti, fenicul, menta si feta este foarte placut aromata. Insoteste orice fel de friptura sau cous-cous.
Pofta buna!