Salata de fasole cu ton, rosii uscate, masline si ciuperci


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete italiene / Retete peste / Salate / Aperitive / Retete de post /


5.0 - 0 voturi



Italienii sunt renumiti pentru bunul gust al preparatelor traditionale, deoarece imbina placerea de a manca cu respectul pentru sanatate si selectia riguroasa a unor ingrediente cat mai calitative. Combinatia de fasole boabe cu ton poate sa ni se para stranie, dar ei o savureaza cu placere si este chiar delicioasa (pe incercate!).
 
Salata poate fi simpla sau mai elaborata, ideea de baza fiind sa se obtina un antreu foarte hranitor pe baza de fasole si ton din conserva.
 
In varianta de mai jos, am ales mai multe ingrediente celebre in gastronomia italiana, pentru a obtine o salata delicioasa.
 
Ingrediente:
- o conserva de ton in ulei de masline picant (de cea mai buna calitate)
-o cana de boabe de fasole fierte si racite
-ciuperci marinate
-10 rosii uscate si conservate in ulei de masline 
-15 masline verzi
-o ceapa mica
-sare
-suc de lamaie
-un praf de piper 
-optional: un praf de ardei iute

Intr-ul castron mare se amesteca tonul maruntit, fasolea boabe, ciupercile marinate si rosiile tocate. 

Se adauga ceapa taiata marunt. Pentru cei care nu suporta prea bine mirosul sau gustul de ceapa cruda, o pot cali putin, pana devine sticloasa in apa cu o lingura de ulei de masline. 

Adaugati si maslinele feliate.

Amestecati bine. 


Asezonati cu uleiul de masline din borcanul de rosii uscate. Va da un plus de savoare. 

Potriviti gustul cu suc de lamaie, sare, piper si boia iute. 

Se poate servi imediat, dar este si mai delicioasa dupa ce sta cateva ore la frigider, sa se intrepatrunda aromele. 

Pofta buna!