Salata de fructe


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Deserturi / Top fantezie / Retete cu fructe / Retete de post /


5.0 - 24 voturi

Fructele sunt simbolul vietii, de aceea salata de fructe proaspete este una dintre cele mai indicate retete dietetice, atat ca desert, cat si mic dejun sau gustare in mijlocul amiezii, cand simtiti nevoia de ceva dulce si racoritor. O salata de fructe va aduce tot ce aveti nevoie: hidratare, vitamine, minerale, fibre, glucide sanatoase, antioxidanti naturali si un mare boost de energie si bunadispozitie. Culorile vibrante ale fructelor, aroma lor naturala, gustul minunat, toate contribuie la efectul fantastic de energizare a organismului, hranesc creierul si ii ofera o stare benefica de activitate, fara a-l supraexcita, asa cum fac produsele cu cofeina.
Fructele proaspete sunt darul naturii, iar oamenii ar trebui sa profite de ele, in orice anotimp, sa consume fructele de sezon, pentru ca acelea sunt potrivite anotimpului si contin tot ce este necesar organismului pentru o buna functionare.
Vara este un sezon fantastic, natura efectiv abunda de fructe si legume, toate coapte natural, la lumina si caldura solara, care le incarca cu nutrienti de calitate. Profitati de toate fructele verii, fara exceptie, toate sunt minunate pentru voi si va vor aduce nemasurate beneficii pentru sanatate si vitalitate.
Astazi va sugeram o salata de fructe plina de antioxidanti naturali, combinand fructe de padure locale cu delicioase fructe exotice, pline de vitamina C, kiwi.
Fiindca este o salata de vara, am adus o raza de lumina in salata noastra folosind kiwi gold, un kiwi auriu si extrem de dulce si suculent. 

Banana ofera un plus de consistenta salatei, fiind ideala ca o gustare de sine statatoare, pentru ca are suficiente calorii si nutrienti. 

Dintre fructele de padure locale, am ales murele si afinele, pentru culoarea lor violet, care ascunde enorm de multi antioxidanti naturali, care ne vor ajuta sa luptam impotriva radicalilor liberi prezenti in organism. Culoarea violet indica cei mai puternici pigmenti naturali, asa ca nu va indepartati de cele mai colorate fructe naturale, pentru ca ele va vor aduce cele mai multe beneficii. Si nici nu va suparati daca va mai si patati cand le spalati sau le mancati :). 

Priviti cat de frumoase sunt!
Alaturi de fructele mov, am ales pentru salata noastra si fragi de padure. Au o aroma imbietoare, sunt extrem de parfumati si foarte putin dulci.

 

Cateva feliute de kiwi clasic, cel verde, completeaza curcubeul din farfurie. 


Simplitate maxima, gust fantastic, terapie cromatica :)


 
Just enjoy and relax!