Salata de sparanghel alb si ou fiert


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Salate / Aperitive /



5.0 - 24 voturi


Sparanghelul alb este considerat regele legumelor in Franta. Deosebit de sanatos, cu un gust fin si delicat, se preteaza exceptional de bine in preparate diverse, de la supe-crema, omlete, salate, gratin, tarte sarate, ca garnitura cu diverse sosuri ontuoase. Este o leguma plina de proprietati benefice sanatatii, revitalizant si remineralizant.
Combinatia de sparanghel cu ou este considerata ca fiind deja clasica, proteinele complete din ou (alimentul perfect din punct de vedere al continutului de aminoacizi) aduc un plus calitativ preparatelor cu sparanghel.
 
Pentru aceasta delicioasa salata aveti nevoie de foarte putine ingrediente, dar importanta este calitatea lor si modul de preparare.
Sparanghelul alb se curata de coaja fibroasa, se indeparteaza 2 cm de la capete (partea lemnoasa),  se spala bine si se fierbe la foc mic in apa usor sarata sau , mai bine, se fierbe la aburi, timp de 10 minute, pana cand se inmoaie putin, dar isi mentine fermitatea. 
Ouale se fierb in coaja, dupa preferinte. Cel mai bine este sa fie putin moi, cleioase, dar daca va plac si cele bine fierte (ca si mie :) ), nu e nici o tragedie sa le fierbeti mai mult.
Dovlecelul zucchini se spala si se feliaza foarte subtire, se lasa la marinat in suc de lamaie, ulei de masline si putina sare marina, pana cand terminati de pregatit celelalte legume. Va deveni moale si aromat.
Preparati un sos pentru oua din branza cottage si un varf de cutit de mustar de Dijon.
 
Aceasta este toata pregatirea necesara. Salata se compune din cateva fasii marinate de dovlecel, 2 bucati de sparanghel, 2 oua taiate in jumatati umplute cu cate o lingurita de branza cottage amestecata cu putin mustar de Dijon, cateva masline Kalamata ( ca sa aducem si un aer mediteraneean preparatului) si cateva felii de cascaval sau alta branza preferata. 
 
Oul fiert cu sosul cremos de mustar de Dijon invaluie perfect bucatelele de sparanghel. Delicios! 
 
Stropiti cu vinegreta si serviti cu placere!
Pofta buna!
PS: reteta se poate realiza si cu sparanghel verde. Acesta nu se curata, se indeparteaza doar partea lemnoasa de la baza. Are un gust mai pregnant decat cel alb, este la fel de sanatos, dar mai putin fin.