Somon la cuptor cu rosii uscate, capere si ciuperci


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete italiene / Retete peste / Feluri principale / Retete de post / Retete la cuptor /



5.0 - 24 voturi


Somonul este un peste foarte sanatos, ideal pentru o cina usoara, dar hranitoare. Se prepara foarte rapid, iar varianta la cuptor cu legume este foarte delicioasa.
Am ales cateva ingrediente mediteraneene, rosiile uscate si caperele, pentru a da un plus de savoare retetei.
 
Ingrediente:
-cateva bucati de somon
-rosii uscate si conservate in ulei
-capere
-ciuperci
-ulei de masline
-apa
-optional, 100 ml vin alb
-sare
-piper 

Se unge o tava cu ulei, se pune pestele, apa, vinul, si legumele. Se presara putina sare si piper. 

Se coace la 180 grade, 20-30 de minute, functie de marimea bucatilor de peste. 

Se lasa sa se raceasca putin, se serveste caldut, pentru a aprecia mai bine buchetul de arome. 

Pentru a completa cina dietetica, puteti folosi ca garnitura o salata verde cu rosii cherry.  

Legumele coapte sunt delicioase in combinatie cu pestele. Simplu, dar foarte gustos si sanatos.

Pofta buna!