somonul este un peste deosebit de gustos si foarte sanatos, plin de omega 3. daca este salbatic sau bio, este si mai bine, deoarece asa stim ca este cel mai putin contaminat.
somonul se pregateste rapid, deoarece nu are nevoie de timp prelungit de gatire. in varianta la cuptor, obtineti deliciosul somon glazurat in mai putin de 30 de minute. portocala aduce o nota exotica acestei retete. quinoa este o pseudocereala, bogata in proteine vegetale, care are o consistenta foarte placuta, facand o buna combinatie cu fragedul somon.
ingrediente:
-cateva felii subtiri de somon bio
-sos de rosii
-sare marina
-piper
-amestec de ierburi aromatice italiene( oregano, busuioc, cimbru, maghiran)
-optional, fulgi de ardei iute uscat
-un praf de usturoi
-un pahar de quinoa
-suc de portocala
-coaja de portocala bio
-felii de portocala-
-ulei de masline
intr-un pahar se toarna 2 linguri de ulei de masline extravirgin, un praf de sare marina, piper macinat,ardeiul iute, ierburile aromatice, 2 linguri cu varf de suc de rosii consistent, praful de usturoi, 2 linguri de suc de portocala si o lingurita de coaja de portocala. se amesteca bine. se ung feliile de peste cu acest amestec si se coc intr-o tava cu putina apa, o lingura de ulei de masline si sucul de la o portocala. cand e rumenit, este gata.
quinoa se fierbe conform instructiunilor de pe pachet si se serveste cu feliile de somon. pentru un plus de gust, amestecati quinoa fiarta si scursa cu o lingurita de ulei de masline, sare , piper, fulgi de ardei iute si un varf de lingurita de coaja rasa de portocala.
somonul se serveste cu quinoa si felii proaspete de portocala.
pofta buna!