Sos de anghinare


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Retete romanesti / Aperitive / Retete de post / Sosuri /



5.0 - 1 vot




Sosul-crema de anghinare este deosebit de sanatos, delicios si foarte versatil ca utilizare, putand fi vedeta unor salate, sandwichuri, lipii umplute sau chiar pentru peste sau legume coapte.
Se prepara foarte rapid si se pastreaza bine maxim 3 zile la frigider.
 
Ingrediente:
-o cutie de smantana de soia fermentata( sau smantana normala groasa, daca nu tineti post)
-o lingura de ulei de masline extravirgin
-jumatate de conserva de anghinare
-un praf de sare
-suc de lamaie 

Ingredientele se pun in blender si se mixeaza bine. 


Anghinarea trebuie sa fie bine scursa. 

Se lasa cateva ore la frigider inainte de servire.
Daca nu tineti post, puteti sa folositi si crema de branza tartinabila in loc de smantana de soia si va iesi o crema delicioasa de anghinare. 

Pofta buna!