spaghettele vegetariene pot fi un adevarat deliciu, daca dati frau liber imaginatiei. pastele al dente, combinate cu niste ciuperci brune usor sotate si cu sparanghel verde usor crocant, se potrivesc de minune cu un pesto cremos cu parfum de leurda. nu este o reteta clasica italiana, dar este cu siguranta o reteta care merita incercata.
spaghettele vegetariene preparate dupa aceasta reteta va vor surprinde prin simplitate si rafinament, fiind o alegere inspirata pentru orice pranz sau cina de primavara-vara (cand gasiti din plin ingredientele cheie: sparanghel si leurda).
ingrediente:
-spaghete italiene
-o cutie de 500 gr de ciuperci brune
-o legatura de sparanghel verde
-o legatura de leurda
-un pumn de seminte de floarea-soarelui
-cateva fire de ceapa verde
-cativa catei de usturoi
-sare marina
-piper negru
-ulei de masline extravirgin
se fierb pastele al dente si se scurg. se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs in strecuratoare pana cand e gata sosul.
intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei, se calesc la foc mic ceapa verde toata si usturoiul feliat.
se adauga ciupercile feliate. se soteaza cateva minute.
se adauga cateva tulpini de sparanghel taiate bucatele de 3-5 cm.
se continua sotarea inca 3 minute, pana cand sparanghelul e facut "al dente"(adica usor crocant).
se adauga pastele si se amesteca. puteti sa mai adaugati leurda proaspata feliata si usturoi , daca doriti mai picant.
pesto de leurda se face rapid, la blender din: sparanghel, leurda, ceapa, seminte de floarea soarelui, putin ulei, sare, piper, suc de lamaie.
se toarna 3-4 linguri peste paste, se amesteca si se opreste focul.
se servesc calde, cu extra-sos de leurda.
spaghettele se servesc in cuiburi si se toarna pesto peste ele.
se decoreaza cu frunze de busuioc proaspete.
pofta buna!