Spaghetti de zucchini si morcov


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Salate / Feluri principale / Retete de post / Garnituri / Retete raw vegan /

]
Vara este sezonul retetelor usoare, rapide si foarte colorate, pline de legume sanatoase. Si pentru ca vorbim de sanatos, trebuie sa ne gandim nu doar la calitatea ingredientelor, cat si la modul de preparare.
Deoarece prin preparare termica distrugem toate sau aproape toate vitaminele si enzimele din legume si fructe (in functie de cat de mult timp si la ce temperatura preparam), este bine sa facem cunostinta cu binefacatoarea bucatarie fara foc.
In timpul verii , bucataria vegana fara foc este deosebit de recomandata, deoarece va asigura meniuri delicioase si foarte sanatoase, intr-un timp foarte scurt.
Preparatele vegane va ofera nu doar o deosebita satisfactie gustativa, cat si o sursa de energie deosebita, deoarece va ofera un contact natural, cu hrana in stare cat mai "vie".
Ca sa exemplificam, astazi vom prepara o salata sub forma de spaghetti, doar din legume. Vedete au fost un morcov si un dovlecel zucchini, ambele "bio" (adica netratate), care au fost spalate abundent cu apa rece.Morcovul a fost curatat de coaja, zucchini nu. Ulterior, folosind dispozitivul special cu zimti, le-am taiat in forma de spaghetti. Le-am asezonat cu o marinata formata din ulei de masline, sare si lamaie si le-am lasat 5 minute, sa se inmoaie putin.
Se amesteca si se servesc imediat, simple sau cu un sos de rosii proaspat, cu busuioc tocat.

]
Este o metoda inedita de a savura dovleceii, in stare proaspata.
Pofta buna!