Supa de rosii si ardei copti


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Supe si ciorbe / Retete de post / Retete frantuzesti /



5.0 - 24 voturi


In sezonul rosiilor de gradina, va invit sa nu ratati aceasta delicioasa supa de legume coapte. Are un gust bogat, un parfum aparte, amintind usor de zacusca, este deliciu sanatos , care nu doar ca nu ingrasa, dar mai ajuta si in procesul de slabire.
Reteta este simpla. Intai coaceti legumele cu o marinata speciala, apoi le adaugati in supa si in final mixati fin totul. Secretul gustului consta in condimentele naturale pe care le vom folosi si care vor aduce o superba aroma mediteraneeana supei.
Ingrediente:
-cateva rosii de gradina (alegeti un sortiment gustos, chiar daca sunt mici)
-3-4 ardei grasi colorati
-o ceapa 
-usturoi proaspat
-oregano uscat
-cimbru uscat
-rozmarin uscat 
-piper 
-ulei de masline 
-sare marina
-3 linguri bulion sau o cutie de rosii pasate 
-pentru decor: cimbru inflorit 

Legumele se spala si se taie felii.

Rosiile se ung cu o marinata formata din usturoi pisat, sare, ulei de masline, oregano, piper, rozmarin. 

Tava cu rosii se da la cuptor la 180 grade, pentru 30 de minute. 

Ardeii se curata de seminte si se aseaza intr-o tava, impreuna cu ceapa. Daca aveti o tava mare, puteti sa puneti toate legumele in aceeasi tava. Se stropesc bine cu marinata. Se da tava la cuptor, pentru 20-30 de minute. 


Legumele coapte se scot din cuptor si se vor adauga in supa.
Pentru supa, vom cali intr-o lingura de ulei de masline putin bulion de rosii (2-3 linguri). Dupa un minut, se adauga apa calda (sau supa calda de legume). Se amesteca si se fierbe 5 minute.  

Apoi se adauga legumele coapte (cu tot cu sosul lasat in tava).

Fierbeti impreuna, la foc mic, 10 minute.  

Adaugati cimbru uscat si inca putin oregano. Amestecati si lasati sa fiarba. 

Cand e gata, mixati totul in robot. 

Veti obtine o supa groasa, cremoasa, consistenta, cu aroma bogata. 

La final, adaugati busuioc proaspat tocat marunt. 

Se serveste calda, decorata cu flori de cimbru (sunt comestibile). Optional, adaugati cate o lingurita de ulei de masline extravirgin in fiecare portie.


Delicioasa, aromata, foarte sanatoasa. Licopenul din rosii se activeaza la pregatirea termica, asa ca putem spune ca aceasta supa este foarte concentrata in cel mai valoros antioxidant natural al rosiilor, licopenul, care face minuni in privinta sanatatii si siluetei. 

Pofta buna!