Tortellini cu anghinare, prosciutto si piper rosu


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete italiene / Feluri principale / Top fantezie / Paste /



5.0 - 24 voturi






Pastele italiene sunt atat de bune, incat au devenit un "comfort food" universal. Sunt atat de apreciate, incat nimeni nu le poate rezista. Mai ales daca sunt paste artizanale, adica proaspete, din ingrediente de cea mai buna calitate.

Te incanta din priviri, te vrajesc cu aroma mediteraneeana, te lasa fara cuvinte de la prima degustare, pentru ca sunt facute, asa cum stiu cel mai bine italiencele..."con amore". Da, acest ingredient magic schimba total lucrurile, transforma ingrediente simple in capodopere culinare, al caror succes este incontestabil. Nimeni nu intelege de ce, dar se indragosteste de mancarea italiana ...Explicatia este simpla, odata ce ai gustat un adevarat produs italian, ai gustat un strop de pasiune sincera, neconditionata, atat de simpla, incat iti ajunge direct la cele mai primare insticte ale tale. Pur si simplu iti scurtcircuiteaza ratiunea, cele mai complicate labirinte ale inimii tale, si se duce direct la tinta, acolo unde esti tu cu adevarat. Atractia este fatala :)...S-a nascut o pasiune pe care o pretuiesti si pe care nu vrei sa o transformi in ceva banal, de aceea, persoanele care iubesc cu adevarat mancarea italiana, stiu sa o aprecieze ca si italienii, savureaza portii mici, aleg cele mai calitative produse si cele mai delicioase combinatii si nu uita sa imparta cina cu persoanele iubite, intr-o atmosfera cu adevarat relaxanta.

Meniul de astazi a avut ca sursa de inspiratie acest antipasto italian, anghinare marinata con alio (usturoi), olio (ulei de masline), pepperoncino , suc de lamaie si piper rosu... Facuta parca special pentru o cina romantica!


Evident ca mi-a captat privirea intr-o secunda :)...


Ingredientele de calitate se atrag singure, asa se nasc retetele inexplicabil de bune.
Tortellini artizanali cu crema de ricotta si anghinare erau o alegere perfecta pentru a completa seara italiana.


Se fierb in apa cu putina sare, la foc mic, timpul indicat pe pachet. In general, acest timp este foarte scurt, in jur de 5 minute (sau chiar mai putin), pentru ca pastele sunt proaspete si fierb foarte repede.


Se strecoara si se amesteca cu putina smantana lichida, incalzita la foc mic. Focul trebuie mentinut foarte mic, pentru ca tortellini sunt paste foarte fragile si se pot rupe daca sunt fierte la foc mare.


In sos se adauga 2-3 linguri de parmezan razuit si se amesteca cu foarte multa delicatete. Apoi adaugati prosciutto cotto (sunca, jambon) taiat marunt si o parte din inimile de anghinare marinate, taiate in felii. Daca va place picant, adaugati si putina marinata cu boabe de piper rosu.


Nu doar ca arata bine cu boabele de piper rosu, dar ii da si o aroma fantastica. Inca 2-3 clocote si este gata.



Se lasa in tigaie, cu focul oprit, timp de cateva minute, sa mai racoreasca si sa se uneasca aromele.
Intre timp, asezati o masa romantica, deschideti un vin rece, chemati-va iubitul(a) la masa :)


Asezati pastele pe un platou sau farfurie adanca. Deasupra presarati inca putina anghinare tocata si boabe de piper. Cina este gata!



O mancare care iti spune totul de la prima privire, te vrajeste de la prima degustare :)... Cuvintele sunt de prisos ;).
Va las sa o descoperiti singuri si va doresc pofta buna!