Trio de salate-cocktail de vara


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Aperitive / Cocteiluri / Retete de post / Retete frantuzesti /


5.0 - 24 voturi





Serile de vara au nevoie de foarte multa hidratare si culoare, pentru a invinge moleseala caldurii acumulate peste zi. De aceea, indiferent de ce aveti in plan pentru cina, nu uitati si de salatele de legume proaspete, de sezon. Acestea au rolul de a va hrani si hidrata simultan, oferindu-va un boost de energie, datorita vitaminelor si mineralelor continute.
Un bar de salate este ideal mai ales pentru petreceri, fiecare putand sa treaca sa ia cate un pahar de cocktail de legume si sa-l serveasca alaturi de o frigaruie, o grisina, etc.
Astazi va propunem un trio de salate-cocktail care a furat toate culorile si aromele verii. Fiecare are o leguma vedeta, care da si culoarea dominanta.
Salata de castraveti: castraveti tocati cubulete cu ardei iute rosu, sare,  paprika iute sau dulce, otet balsamic sau de mere si ulei de masline. Cui ii place, poate sa adauge si menta tocata fin sau uscata.


Salata de rosii taiate cubulete, arpagic verde tocat fin, busuioc mov, cu ulei de masline aromatizat cu usturoi si peperoncino. Si sare marina.


Salata de ardei gras galben taiat cubulete, cu ceapa violet (taiata fin si tinuta in suc de lamaie sau otet balsamic, ca sa ii mai estompeze mirosul), sare roz, ulei de masline si suc de lamaie.


Legumele trebuie sa fie reci, pentru ca efectul revigorant sa fie maxim.
Pofta buna!