Varza cu ardei


Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Retete romanesti / Supe si ciorbe / Retete de post / Garnituri /



5.0 - 24 voturi



Varza este o leguma foarte sanatoasa si dietetica, asa ca este foarte indicat sa o consumati cat mai des. Poate fi servita cruda, in diverse salate, sau preparata termic (fiarta, inabusita , calita sau coapta).
Varza calita la cuptor este delicioasa, iar combinatia cu ardei grasi rosii si marar proaspat ii da un plus de gust si un aspect vesel si atragator.
Este o reteta pentru intreaga familie, deoarece e economica si impaca toate preferintele : simpla, satisface un pranz dietetic, iar alaturi de o friptura suculenta si aromata de porc, rasfata apetitul oricarui gurmand.

Spalati si tocati o varza mare. Frecati-o cu sare grunjoasa (atentie, nu puneti foarte multa sare). Apoi o asezati intr-o tava unsa cu putin ulei. Adaugati boabe de piper, o frunza de dafin, cateva crengute de cimbru uscat sau proaspat si ardeiul tocat. Stropiti iar cu ulei si dati tava la cuptor, la 180 de grade.


Dupa 20 de minute, scoateti tava, amestecati si adaugati un pahar de suc de rosii si o lingura de praf de bors (optional). Amestecati bine si reintroduceti la cuptor.


Lasati-o inca 30 de minute, pana cand e rumenita.


Se serveste calda, cu marar proaspat tocat. Puteti sa serviti cu mamaliguta si ardei iute.


Langa un cotlet de porc bine rumenit:


Pofta buna!