Pui cu sos de sampanie si struguri albi


 
 
O reteta eleganta si festiva, ideala pentru o cina romantica sau o aniversare.
 

 


Timp total
35 min


Nivel dificultate
Redus

 


Numar portii
2


Publicat 

 
Ingrediente:
2 fileuri de piept de pui
un pahar de sampanie
100 ml smantana lichida
putin ulei de masline
boabe de struguri albi
sare
piper
o lingurita de miere
 
Mod preparare:
1. Se pregatesc ingredientele.



2. Fileurile de pui se spala si se bat. Se presara cu sare si piper si se pun in tigaia unsa cu ulei de masline.



3. Puiul se prajeste pe ambele parti la foc mic, sa nu se rumeneasca.



4. Se adauga paharul de sampanie si se lasa sa fiarba la foc mic.



5. Dupa cateva minute, se adauga si strugurii in sos si se lasa sa fiarba 2 minute, apoi se scot intr-un vas.





6. Puiul se fierbe la foc mic in sosul de sampanie infuzat cu aroma de struguri albi.



7. Se adauga smantana lichida, o lingurita rasa de miere si se lasa cateva clocote la foc mic, apoi se opreste focul.





8. Se serveste cald, cu sos si boabele de struguri.









9. Daca doriti, puteti sa serviti si cu o garnitura eleganta, cum ar fi cartofii Hasselbach.





Pofta buna!